Ο πατέρας μου που ήταν ενεργός με το ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαι και εγώ το ίδιο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο ποδοσφαιριστής και υποψήφιος με την Εθνική Δημιουργία, Βασίλης Τσιάρτας.

Ο κ. Τσιάρτας ανέφερε πως είχε πρόταση από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ βολιδοσκοπήθηκε και από στελέχη της ΝΔ για το εάν προτίθεται να πολιτευτεί.

Μιλώντας για τους μετανάστες που ήρθαν στη χώρα, έκανε λόγο για λαθροεισβολή.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ, απάντησε πως το κόμμα του συμφωνεί με την εξωτερική πολιτική και το κομμάτι των εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.

Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί με ανθελληνικά κόμματα στη Βουλή, όπως ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα25 και ΚΚΕ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Τσιάρτα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και υποψήφιος βουλευτής με την Εθνική Δημιουργία , κος Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Με αφορμή την αντίδραση της οικογένειάς του για την υποψηφιότητά του
Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Επί της συγκεκριμένης δήλωσης τοποθετήθηκα συγκεκριμένα, επεξηγηματικά και κατανοητά στο κάθε ένα από αυτά τα οποία μου καταλογίζουν.

Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Ο πατέρας μου ήταν ενεργός πολύ με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαι και εγώ ΠΑΣΟΚ. Και να το πάω ένα βήμα παραπάνω, ο πατέρας μου τον οποίο σεβόμουν και εκτιμούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, ήταν Παναθηναϊκός εγώ έπαιξα μόνο στην ΑΕΚ στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι ο πατέρας μου αν ζούσε σήμερα, παρότι ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι θα τον ικανοποιούσε η σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Είχα και από άλλα κόμματα βολιδοσκοπήσεις, και από το κόμμα του κ.Βελόπουλου και από τη ΝΔ κάποια στελέχη με βολιδοσκοπήσανε. Αυτή η βολιδοσκόπηση έγινε τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Ερωτηθείς σε ποιους αναφέρεται στην ανακοίνωσή του όταν λεει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε όσους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα μας με το προκάλυμμα της θρησκείας ένα ολοκληρωτικό κοινωνικό και νομικό πλαίσιο ζωής
Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Αυτό το βλέπουμε και από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε πράγματα τα οποία αφορούσαν όλους αυτούς οι οποίοι παρανόμως μπήκανε στη χώρα μας. Για μένα δεν είναι μετανάστες, είναι λαθροεισβολή. Μετανάστες φύγαν και έλληνες και πήγαν στη Γερμανία και στην Αμερική και παντού στον κόσμο αλλά πήγαν νόμιμα, εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας δεν λεω να μην έρθει κανένας στη χώρα μας.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να συνεργαστεί το κόμμα του με την ΝΔ
Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Εμείς ως Εθνική Δημιουργία θέλουμε θεσμικά να μπούμε στη Βουλή και από εκεί και πέρα είμαστε υπέρ της σταθερότητας της χώρας. Με τη ΝΔ συμφωνούμε όσον αφορά την εξωτερική πολιτική η οποία πάει πάρα πολύ καλά, συμφωνούμε στο κομμάτι του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων τώρα αν θα προκύψει κάποια συνεργασία, τι είδους συνεργασία αυτό νομίζω ότι όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα συνεργαστούμε με ανθελληνικά κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Το ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ.

ΔΗΜ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανθελληνικό κόμμα;

Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Φυσικά, άνοιξε τα σύνορα και έγινε η χώρα χαβούζα, γίναμε σουρωτήρι. Τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχει ψηφίσει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, ακολουθεί την ίδια ρητορική με τους Τούρκους εσείς αυτό το βλέπετε ελληνικό κόμμα; Είναι ελληνική στάση;

Ερωτηθείς αν έχει ομοφοβικές απόψεις και οι δηλώσεις του για τις αλλαγές φύλου στα παιδιά
Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Όχι φυσικά. Η δήλωση μου αυτή προήλθε από τεράστια οργή γιατί μιλάμε για παιδιά, ανήλικα. Δεν μιλάμε για ενήλικους που ξέρουν, που έχει διαμορφωθεί το σώμα τους, η προσωπικότητά τους, ο ψυχισμός τους, που ξέρουν τι θέλουν. Εκείνο το νομοσχέδιο πήγε να περάσει ελεύθερα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να επιβάλλεται με το έτσι θέλω για κάποια παιδιά ανήλικα που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη τίποτα σχεδόν.

Αυτό που ήταν ο γενικότερος στόχος ήταν να μην υπάρχει ηλικιακό σεξουαλικό όριο όμως με την τότε τοποθέτησή μου υπήρξαν κάποια κόμματα μέσα στη Βουλή, τα οποία είπαν να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή, η οποία θα εξετάζει αν αυτά τα παιδιά χρήζουν αλλαγής φύλου. Στο δικαστήριο που είχα πρόσφατα που καταδικάστηκα πρωτόδικα για τρανσφοβία, μια ψυχολόγος μάρτυρας της αντίπαλης πλευράς είπε ότι με τη δήλωσή μου αυτή προκάλεσα να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή αυτή η επιστημονική επιτροπή. Αυτή η ίδια είπε ότι εξέτασε 300 παιδιά και από αυτά τα 300 παιδιά στην Επιτροπή πήγαν μόνο 4 και μάλιστα χαρακτηρίσανε την Επιτροπή ότι κάνει bulling στα παιδιά. Σκέφτεστε πόσα παιδιά έσωσα τότε με αυτή μου την τοποθέτηση. Γνωρίζετε ότι η LGBTQ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία.

Ερωτηθείς αν θα έκανε παρέα με έναν ομοφυλόφιλο
Β.ΤΣΙΑΡΤΑΣ: Εγώ είμαι υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Το παιδί πρέπει να έχουν μητέρα και πατέρα για να μπορούν να μεγαλώσουν σωστά. Εγώ με τους ομοφυλόφιλους δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά το τι κάνει ο κανένας στο κρεβάτι του είναι καθαρά δικό του θέμα. Προσβάλλομαι όταν βλέπω σε pride παρελάσεις να τοποθετούνται ενδυμασίες με το Χριστό, την Παναγία και όλες αυτές οι προσβολές που γίνονται. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί αυτός ο τρόπος που θέλουν όλοι αυτοί να επιβάλλουν αυτό είναι φασιστικό και ρατσιστικό.