Στις 7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. στο 9,8%, με πτώση μιας μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο, το ΚΚΕ στο 5,9% (από 5,5%) και η Ελληνική Λύση στο 3,7%. Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει το MέΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%. 

Σημαντική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο εμπιστεύεται για πρωθυπουργό το 36%, ενώ το 37% θεωρεί ότι αξίζει μία «δεύτερη ευκαιρία». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι 22% και 29%.

Παράλληλα, άνοδος παρατηρείται στο ποσοστό εκείνων που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών - έχει φτάσει πλέον στο 44%, με το ποσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%.

Η ικανοποίηση για Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πάνω από το 50% δηλώνει αρκετά ή λίγο ικανοποιημένο από την κυβέρνηση στον βαθμό τήρησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ το 45% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση για την αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την πτώση των δημοσκοπικών του ποσοστών, το 44% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση από το ΠΑΣΟΚ.