Μετά τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο 57 ανθρώπων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες τόσο επί της παθογένειας του ελληνικού σιδηρόδρομου όσο και επί της επαναλειτουργίας του εντός των επόμενων ημερών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις προεκλογικές περιοδείες και μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνών κόμμα, η αρχή, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία, θα γίνει στο Μαρούσι το Σάββατο, 18 Μαρτίου.

Για την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει ραντεβού με τους πολίτες στις 11:00 στην πλατεία Κασταλίας ενώ αμέσως μετά θα κάνει βόλτα στην τοπική αγορά θέλοντας να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι τις κοινωνικές αντιδράσεις μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Να σημειωθεί πως αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές θα βρίσκονται στην περιοχή καθώς ο Βόρειος Τομέας είναι μία από τις περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ σημειώνει πολύ υψηλά ποσοστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης θα αρχίσει να βγαίνει και εκτός Αττικής, ενώ λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν εντός των επόμενων ημερών. Στην ατζέντα πάντως βρίσκονται περιοχές όπως η Λαμία, καθώς η εν λόγω επίσκεψη είχε αναβληθεί, αλλά και τα Ιωάννινα.