Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την παρουσίαση του προγράμματός του, αυτή τη φορά με μία ημερίδα που διοργανώνει για τις ασφάλειες στις μεταφορές, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία διοργανώνεται στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μιλήσουν και οι εκπρόσωποι όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς των πολιτών.
Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι «στην κοινωνία υπάρχει έντονη οργή απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ένα έντονο αίσθημα αδικίας. «Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιέζεται οικονομικά από την ακρίβεια και τον ΦΠΑ που σαρώνει τα εισοδήματά τους, κάποια ολιγοπωλιακά συμφέροντα, μία επιχειρηματική ελίτ, σωρεύει υπερκέρδη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «έχει ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών σε πολλά μέτωπα, όχι μόνο απέναντι στην εγκληματικότητα». Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας την καταγραφή των γεγονότων που συνέβησαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, ανέφερε συγκεκριμένα ότι:
- αστυνομικός πυροβολεί στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου είχαν συγκεντρωθεί κουκουλοφόροι,
- τρεις τραυματίες στη Βούλα από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα,
- δύο τραυματίες στο Παλαιό Φάληρο, από πυροβολισμούς,
- δύο τραυματίες στην Αργυρούπολη, από επίθεση με μαχαίρι.

«Όπως «αληθώς» υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης το 2019 και επιβεβαιώνει καθημερινά ο κ. Θεοδωρικάκος: «Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού», τόνισε δηκτικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμη ότι «ανασφάλεια είναι και το να μην μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν το ενοίκιο και το ρεύμα τους. Να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να μην μπορούν να τα σπουδάσουν. Να χάνουν τις πρώτες κατοικίες τους τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, γιατί η ΝΔ το μόνο που έχει να πει για τα χρέη των πολιτών είναι οι πλειστηριασμοί».

Προσθέτουν ακόμη ότι «η ΝΔ κλείνει 4 χρόνια κυβέρνηση, αυτά που είχε να δείξει τα έδειξε. Το να έρχεται στο παρά ένα και να κάνει ρυθμίσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα διευκολύνουν τον κόσμο, είναι μία απρόσφορη απόπειρα εξαγοράς ψήφων, δεν είναι σοβαρή πολιτική και δεν μπορεί να εξαπατήσει τους πολίτες με τέτοιες πράξεις».