Ο Νίκος Βούτσης τοποθετήθηκε δημόσια για την καταγγελία που αφορά τον Αλέξη Γεωργούλη και μάλιστα είναι από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.  

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε πως τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν προβληματίσει έντονα το κόμμα του.

«Οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά σοβαρό τρόπο. Υπό αυτή την έννοια, μας προβληματίζει πάρα πολύ η καταγγελία και νομίζω ότι η δημοσιογραφική έρευνα και το δικαστικό ρεπορτάζ θα φωτίσουν περισσότερο το θέμα τις επόμενες ημέρες», είπε αρχικά.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ξεκάθαρα καταρχήν από την πλευρά των γυναικών που στο πλαίσιο του "#ΜeΤoo" καταγγέλλουν τέτοιες βίαιες και αποκρουστικές συμπεριφορές. Τώρα, το αν αυτές αφορούν την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη θα το δει η Δικαιοσύνη», σημείωσε στη συνέχεια.

Ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε άγνοια για τη διαρροή στοιχείων της υπόθεσης, όπως υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, και τόνισε: «Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κόμμα δεν γνώριζε κάτι τέτοιο».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο Αλέξης Γεωργούλης πρέπει να παραδώσει την έδρα στην Ευρωβουλή, απάντησε: «Αυτό που έκανε -σωστά- ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ήταν να θέσει τον κ. Γεωργούλη εκτός κόμματος και να μην είναι μέλος της ομάδας στην Ευρωβουλή. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα ήταν βεβιασμένη προτού πέσει φως στην υπόθεση και επιβεβαιωθούν όσα αναφέρονται στην καταγγελία».