Το κυβερνητικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης παρουσίασε το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάκαμψη των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

 Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι οι επενδύσεις και οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης, το 2022 οι επενδύσεις ήταν στα €26,7 δισ. ενώ οι ξένες επενδύσεις ήταν στα €7,22 δισ. έναντι €3,36 δισ. το 2018.

 Παράλληλα, οι εξαγωγές και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας αυξήθηκαν επίσης σημαντικά. Επιπλέον, σημειώθηκε απόλυτο ρεκόρ στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της ΕΕ ως προς αυτό το κριτήριο, από την 19η που βρισκόταν το 2019. Ειδικότερα, Οι εξαγωγές έφτασαν τα €55 δισ. -έναντι €33 δισ. το 2018-, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 300.000.