«Το σχέδιο ‘’Δήμητρα’’ αφορά τους ψηφοφόρους ενός κόμματος», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε ένα debate ένα προς ένα, καθώς θα βρεθεί εκτός ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στα Παραπολιτικά 90,1

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Νομίζω ότι είναι κατ’ εξοχήν περίπτωση μη γεγονότος. Εννοώ ότι αφορά τις προτάσεις ενός κόμματος και από εκεί και μετά θα μπορούσε να ενδιαφέρει ενδεχομένως τους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού αλλά γιατί να ενδιαφέρει γενικότερα.

Ερωτηθείς γιατί ζητάνε debate μεταξύ Τσίπρα–Μητσοτάκη

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Έτσι είχε γίνει όλες τις προηγούμενες φορές. Είναι λογικό να υπάρχει ένα debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών αλλά επίσης είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που έχει πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός είναι ένας από τους δύο, ή Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Και όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτό είναι ένα από τα κεντρικά διλήμματα πέραν της πολιτικής, ποιος θα κυβερνήσει και θεωρεί μάλιστα ότι είναι καλύτερος από τον κ. Τσίπρα δεν θα ήταν αυτονόητο να επιδιώκει αυτός το debate; Το ότι φοβάται να προχωρήσει σε αυτό το debate κατά τη γνώμη μου δείχνει κάτι πολύ ενδεικτικό για τη στάση της ΝΔ.

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Δεν έχει σημασία όμως και η προσωπικότητα των αρχηγών; Δεν πρέπει να δούμε τον κ.Μητσοτάκη εκτός χορογραφημένου περιβάλλοντος; Ο βασικός λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε ένα debate ένας προς ένας είναι ακριβώς επειδή φοβάται ότι όταν βγει εκτός προστατευμένου περιβάλλοντος μπορεί να πει κάτι στο οποίο θα φανεί η δική του πολιτική γύμνια.

Ερωτηθείς πως θα πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Ο μεγάλος κορμός των ανθρώπων που θεώρησαν ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει μας ακολουθεί διαχρονικά και τώρα θέλουμε να κυβερνήσουμε και αυτούς που πίστεψαν τον κ. Μητσοτάκη και κατά τη γνώμη μου έχουν απογοητευτεί. Γιατί δεν ζούνε σε μια Ελλάδα η οποία είναι αυτή που εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης «πρωταγωνιστής της Ευρώπης», η Ελλάδα είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη από πλευράς αγοραστικής δύναμης.

Ερωτηθείς αν βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ κόκκινη γραμμή για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Την κόκκινη γραμμή δεν τη βάζουν τα κόμματα, τη βάζει ο ελληνικός λαός. Εφόσον έτσι είναι τα πράγματα και εφόσον εμείς είμαστε πρώτο κόμμα όπως θέλουμε να είμαστε και όπως πιστεύουμε ότι θα είμαστε ο ελληνικός λαός δεν θα έχει αναδείξει τον Τσίπρα στην θέση του υποψήφιου και εντολοδόχου πρωθυπουργού; Εγώ δεν θεωρώ καθόλου ρεαλιστικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και τα κουκιά βγαίνουν να μπορούμε δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουμε κυβέρνηση ότι θα διανοηθεί ο κ. Ανδρουλάκης να ξαναπάει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Γιατί να το κάνει αυτό, θα συνθλιβεί το ΠΑΣΟΚ στο σενάριο αυτό ενώ εμείς δεν θέλουμε ένα συντετριμμένο ΠΑΣΟΚ, εμείς θέλουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ κυβερνητικό μας εταίρο.

ΔΗΜ: Αν είστε δεύτεροι;

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα σενάρια της κυβέρνησης ηττημένων.

ΔΗΜ: Άρα δεν υπάρχει θέμα διερευνητικής σε περίπτωση που είστε δεύτεροι σε καμία περίπτωση, το αποκλείετε

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε πρώτοι και επομένως δεν θα τεθεί από τα πράγματα προβληματισμός.

Αναφορικά με την ειδική μέριμνα που ζητάνε για να ψηφίσουν οι άνθρωποι που δουλεύουν σεζόν

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Είναι προφανές ότι πρέπει αυτοί οι 240 χιλιάδες νέοι ανθρωποι να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε κάποιο εκλογικό τμήμα γιατί διαφορετικά αλλοιώνεται σοβαρά η βούληση του εκλογικού σώματος.

ΔΗΜ: Γιατί δεν το κάνατε στις εκλογές του 2019;

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Θα έπρεπε κατά πάσα πιθανότητα να το έχουμε κάνει από τότε που δεν είχε τεθεί άλλωστε και από κάποια άλλη πολιτική δύναμη. Η άποψη μου πάντως ανεξαρτήτως αν έχει τεθεί ή δεν έχει τεθεί είναι μια υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας διαχρονικά να διασφαλίζει τις ευρύτερες δυνατότητες συμμετοχής στις εκλογές.