Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Άρειος Πάγος, σχετικά με το κόμματα που θα λάβουν μέρος στις εκλογές. H Ολομέλεια του Α1 Τμήματος απέκλεισε το κόμμα «Πατρίδα» της κ. Λατινοπούλου καθώς έκανε δεκτή προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κρίνοντας πως υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που έχει ιδρύσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στο οποίο ανήκε μέχρι τη διαγραφή της.

Παράλληλα, με ομόφωνες, αποφάσεις τους απέρριψαν τις προσφυγές του Ηλία  Κασιδιάρη και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες στρέφονταν ο ένας εναντίον του άλλου για το όνομα «Έλληνες» . Από το αρμόδιο Τμήμα κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό το πολιτικό κόμμα του κ. Μιχάκη  χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρης.

Επιπλέον, απορρίφθηκε  και η προσφυγή που είχε καταθέσει ο  Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων  των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Οι αρεοπαγίτες, πλέον, προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, όπου  θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.

Υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με το οποίο ζητά να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες» του Ηλ. Κασιδιάρη. Θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ. Υπόμνημα αναμένεται να υποβάλει και η Νέα Δημοκρατία.