Ισχυρό ρεύμα υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας αποτυπώνει το μηνιαίο βαρόμετρο που διενεργεί η εταιρία δημοσκοπήσεων PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της PRORATA για το ATTICA TV, η "ψαλίδα" ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κατά 1,5 μονάδα, καθώς το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 4%, συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ (28,5 και 26% οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση).

dimoskopisi-atticatv-prothesi-psifou

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,5%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜΕΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%, ενώ μειωμένα κατά μισή μονάδα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (3%). Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με όσους κινούνται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου να φθάνουν το 10,5%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκλογική στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς στο ερώτημα τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του συγκεκριμένου σχήματος, μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) κατευθύνεται προς το κόμμα "ΕΑΝ" του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.

dimoskopisi-atticatv-komma-kasidiari

Η έρευνα της PRORATA για το ATTICA TV καταγραφεί και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την εκλογική τους συμπεριφορά, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%). Η δεύτερη εκλογή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φαίνεται να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση φαίνεται να παραμένουν εκτός Βουλής (2,5%).

dimoskopisi-atticatv-ypothesi-defteres-ekloges

dimosk-attica__1_
dimosk-attica__2_
dimosk-attica__3_
dimosk-attica__4_
dimosk-attica__5_
dimosk-attica__6_
dimosk-attica__7_