Σκληρή επίθεση εναντίον της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εφάρμοσε σχέδιο προκειμένου να ελέγξει τις διαρροές προς τα μικρότερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας. 

«Φανερώθηκε όλο το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μας έλεγαν ότι δήθεν κόπτονται να βγάλουν εκτός τον Κασιδιάρη, που τον άφηναν 3 χρόνια να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσα από τη φυλακή, και αλλάξανε τον νόμο, όχι ακολουθώντας το αυτονόητο, αυτό που τους προτείναμε, δηλαδή στον υπάρχοντα νόμο να προστεθεί μια ρητή φράση ότι όσοι είναι οριστικά καταδικασμένοι για εγκλήματα του 157 του ΠΚ δεν θα μπορούν τα κόμματά τους ή όσοι έχουν τέτοιους στους συνδυασμούς τους να κατέβουν. Δεν έκαναν αυτό. Δώσανε τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζει ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι».

«Γιατί τελικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «ο στόχος τους δεν ήταν ο Κασιδιάρης, αλλά να ελέγξουν ποια κόμματα θα κατέβουν και ποια όχι από τη λεγόμενη ”δεξιά πολυκατοικία”». «Και έπεσε βόμβα στη δεξιά πολυκατοικία αυτές τις μέρες», σχολίασε, λέγοντας ότι «κάποια ”διαμερίσματα” καταστράφηκαν και κατέρρευσαν, κάποια άλλα έμειναν ακέραια».

«Τα ”διαμερίσματα” εκείνων των κομμάτων που έχουν δηλώσει πίστη στον Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα των εκλογών θα κατέβουν στις εκλογές, εκείνα που δεν έχουν δηλώσει πίστη δεν θα κατέβουν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Τώρα φανερώνεται τι ακριβώς κατήγγειλε ο πρόεδρος του τμήματος του Αρείου Πάγου που παραιτήθηκε λίγο πριν από το Πάσχα, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και ότι ο κ. Γεραπετρίτης τον έπιασε σε καφενείο έξω από το Μαξίμου και του έλεγε κάνε το ένα και το άλλο και θα σε κάνουμε επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής».

Τι λένε για τα κόμματα Εμφιετζόγλου, Μπογδάνου, Νικολόπουλου και Λατινοπούλου

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν, δηλαδή, ότι τα κόμματα του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, του Νίκου Νικολόπουλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου βρέθηκαν εκτός εκλογικού στίβου γιατί οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. θα κατευθύνονταν προς τα εκεί αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι και το γεγονός πως βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης και το Οικολογικό Κόμμα Πράσινο -Μοβ -για ασήμαντο λόγο- μέσα στο οποίο έχουν βρει πολιτική στέγη τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη δείχνει το πώς σκέπτεται και πώς ενεργεί η κυβέρνηση.

Με αφορμή ακόμα μία δήλωση που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στον Αναστάσιο Κανελλόπουλο -ότι όταν τον γνώριζε ήταν βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος-, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο, να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Αθανασίου ότι ο κ. Κανελλόπουλος είναι «βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος» και εάν είναι αληθές το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία ακροδεξιού κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου.