Την άποψη ότι θα έπρεπε να συμμετέχει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ειδικότερα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν ήταν στο Κοινοβούλιο την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είναι «η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές». 

«Υπάρχουν κάποιοι κανόνες της Δημοκρατίας και σε αυτούς δεν μπορεί να περιλαμβάνεται ότι αποκλείεται από την εκπροσώπηση σε δημόσιο διάλογο επιπέδου αρχηγών κομμάτων η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μοναδικό κόμμα με γυναίκα επικεφαλής», ανέφερε αρχικά.

 «Επίσης, αποκλείεται η εκπρόσωπος του πρώτου σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικού κόμματος που κατά τους κανονισμούς θα έπρεπε να συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις. Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας», συμπλήρωσε.

 Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου «όλοι τους αυτοί οι έξι άνδρες που θα μιλήσουν το βράδυ, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά καιρούς μας μιλάνε για τα δικαιώματα των γυναικών, για την ισότητα, έχουμε υποτίθεται ίση πρόσβαση, κόπτονται για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία».

 «Αλλά στο αίτημα μου που είναι επίσημο, δεν διατύπωσα κάποια ευχή. Πρωτοκόλλησα αίτημα στη διακομματική επιτροπή, τους το έστειλα με email και σήμερα το έστειλα με εξώδικο. Στο αίτημα μου δεν απαντούν, παριστάνουν ότι δεν το ακούν. Έχω απευθυνθεί και στους δημοσιογράφους, τον κ.Κουβαρά που θα συντονίσει το αποψινό ντιμπέιτ και σε όλες τις γυναίκες δημοσιογράφους», ανέφερε ακόμη και συμπλήρωσε πως «θα περιμένω να αποκατασταθεί αυτός ο αποκλεισμός».