Προεκλογική ομιλία στο Βόλο εν όψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της οποίας ευχαρίστησε για την θερμότατη υποδοχή και έδωσε συγχαρητήρια στη ΔΑΠ που κέρδισε στις φοιτητικές εκλογές. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τη «νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ήδη όλα είναι αλλιώς και σίγουρα είναι καλύτερα από το παρελθόν».

Οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών

«Λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ηττημένων. «Κάποιοι ετοιμάζονται να βαφτιστούν νικητές, ηττημένοι, για να κάνουν κυβέρνηση ανοχής, συνενοχής, όπως την ονομάζουν. Θα το είδατε και χθες στην τηλεμαχία. Φώναζαν τόσο καιρό για να γίνει ντιμπέιτ και έγινε το ντιμπέιτ, για να φανεί τι; Ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα βάλει νέους φόρους, ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα κόψει επιδόματα. Όλοι μιλούσαν με λόγια και όχι αριθμούς. Άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι άλλα απαντούσαν, γι αυτό και έπεσε σιωπή όταν εγώ πρότεινα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα – είτε ΓΛΚ, είτε την ΤτΤ είτε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.
3850970
3850978
3850989
3850993
3850996
5885073


Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019

«Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019», τόνισε και συνέχισε μιλώντας για τις υποσχέσεις που τηρήθηκαν «παρά τις μεγάλες δυσκολίες».

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στη κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που όμως για να την πάρουμε χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική. Μίλησε για τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας λέγοντας ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο σημαντικότερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους, ενώ τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ είναι το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πλέον διπλάσιος από τον Μ.Ο της Ευρωζώνης.

«Ανακουφίσαμε τα νησιά μας», είπε αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι «ο φράχτης του Έβρου επεκτείνεται» και ότι η «Εθνική Άμυνα είναι υπέρτατος σκοπός».

Η Ελλάδα αλλάζει, είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την «Θεσσαλία του μέλλοντος του 2030» και τα αναπτυξιακά έργα της  ΝΔ. «Ο Βόλος μετατρέπεται σε δυναμική αναπτυξιακή πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η πόλη θα βρει την θέση που της αξίζει στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.

Για τις κυβερνητικές αδυναμίες των τελευταίων τεσσάρων ετών είπε ότι «το ΕΣΥ άντεξε» παρά το γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις.

Αναφερόμενος στην παιδεία μίλησε για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για την προσφορά των εκπαιδευτικών. «Θα έχουμε 36χιλιάδες διαδραστικούς πίνακες από την πρώτη τάξη μέχρι την Τρίτη λυκείου», τόνισε.

«Από μια δέσμευσή μου δεν θα κάνω ποτέ πίσω: Αξιολόγηση παντού και για όλους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για την «Δίκαιη Ελλάδα».

Με τους αντιπάλους μας προτιμώ να συγκρινόμαστε παρά να συγκρουόμαστε

«Με τους αντιπάλους μας προτιμώ να συγκρινόμαστε παρά να συγκρουόμαστε», είπε προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κριθεί και για τη στάση του στην αντιπολίτευση» που έλεγε όχι σε όλα.

«Φώναζαν να γίνει το ντιμπέιτ για να φανεί ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη μέρα, (…) άλλα τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι άλλα απαντούσαν», είπε σχολιάζοντας την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

«Η λύση είναι μια, αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ», είπε σχολιάζοντας τις επερχόμενες εκλογές και τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, λίγο πρίιν το τέλος της ομιλίας του. «Η αυτοδύναμη ΝΔ θα ενώνει και δεν θα διχάζει τον ελληνικό λαό», «η Ελλάδα θα είναι μπλε» το βράδυ της 21ης Μαΐου», κατέληξε.

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού