«Οι έρευνες της κοινής γνώμης είναι ένα εργαλείο, μας λένε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε αυτοδυναμία της ΝΔ, ενώ εκτίμησε ότι μόνο με κυβέρνηση ΝΔ η χώρα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα.

Κληθείς να σχολιάσει την έφεση του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης για αποζημίωση των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι είπε ότι «Είναι ένα κακώς εννοούμενο καθήκον που έχουν οι νομικοί ότι προκειμένου να υπερασπιστείς το συμφέρον του δημοσίου πρέπει να φροντίσεις να πληρώσει όσα γίνεται λιγότερο το δημόσιο. Πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί το ζήτημα ώστε να μην παραβούμε το νόμο αλλά το ηθικό δίλημμα που προκύπτει να λυθεί με τον κατάλληλο τρόπο που είναι ότι πρέπει να τελειώνουν με τα δικαστήρια μια και έξω οι άνθρωποι, δεν μπορούμε να τους ταλαιπωρούμε και δεν μπορούμε να τους αρνούμαστε. Θα το κερδίσουν. Θα πήγαινα ευχαρίστως μάρτυρας εναντίον του δημοσίου σε αυτή την υπόθεση».

Για το ΠΑΣΟΚ

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Είναι παράδοξο για ένα κόμμα το οποίο έχει συμμετάσχει τόσο πολύ στη διαμόρφωση της εξουσίας στην Ελλάδα να παίρνει τέτοια απόσταση από τα πράγματα. Δεν καίμε εμείς τις γέφυρες, ο κ. Ανδρουλάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο και επιπλέον έκανε δύο πράγματα τα οποία εμένα με ξάφνιασαν. Το ένα είναι ότι μετακίνησε προγραμματικά τον σχηματισμό του οποίου προΐσταται τώρα πάρα πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε πάρα πολλά θέματα και ειδικά στα ζητήματα της οικονομίας μετακίνησε σε έναν ατελείωτο, δεν θα το πω κρατισμό αλλά πάντως ότι «ο προϋπολογισμός έχει», «το δημόσιο ταμείο έχει» κάτι το οποίο δεν άφησε να περάσει απαρατήρητο ο κ. Τσίπρας ο οποίος μετακίνησε και αυτός λίγο το δικό του πρόγραμμα για να συμπίπτει σε πάρα πολλά πράγματα.

Για τις δημοσκοπήσεις

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο έρευνες της κοινής γνώμης είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που έχουν εφευρεθεί μεταπολεμικά πλην όμως δεν αποσκοπούν στο να μας πουν ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, μας λένε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Εγώ νομίζω ότι ναι μεν είμαστε μπροστά ως κόμμα στις προτιμήσεις των πολιτών αλλά οι πολίτες δεν έχουν καταλήξει ακόμη μέσα τους το πόσο σημαντικό είναι να λυθεί και το κυβερνητικό ζήτημα. Βλέπουν δηλαδή και καταλαβαίνουν πλέον ότι η αναλογική δεν δίνει λύση άρα περιμένουν ότι υπάρχει μια δεύτερη φορά στην οποία θα κάνουν ότι νομίζουν σωστό.

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, είναι ότι δεν προκύπτει. Δεν μπορείς να συγκυβερνήσεις με ένα σχηματισμό ο οποίος σου λεει ότι αν μπω στην κυβέρνηση θα τα κάνω λαμπόγυαλο ή ότι κάθε τόσο θα έχουμε μια αστάθεια κυβερνητική, δεν είναι σωστό, δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που υποσχόμαστε εμείς στους ψηφοφόρους μας για αυτό καταλήγουμε στο συμπέρασμα της αυτοδυναμίας. Αν ήταν αλλιώς τα πράγμα θα μπορούσαμε να μάθουμε να κυβερνάμε πιο συλλογικά τη χώρα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η χώρα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα μόνο στην περίπτωση που επανεκλεγεί η ΝΔ

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ναι γιατί θα περιμένουν να δουν εάν οι άλλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί κατά πόσο θα είναι σε θέση και αν θα κάνουν αυτά που λένε γιατί ξέρουν ότι αν τα κάνουν θα υπάρξουν διαταραχές δημοσιονομικές κι άλλες. Οι τελευταίες εκθέσεις όλων των επενδυτικών οίκων λένε ότι ναι μεν αναμένουμε ότι θα κερδίσει ο Μητσοτάκης και θα υπάρχει μια συνέχεια στα πράγματα αλλά λένε ότι θα περιμένουμε να δούμε. Σας διαβεβαιώ ότι θα περιμένουν.

Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις του κ. Στουρνάρα

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας έχει ερωτηθεί για τη ιστορία των επιδομάτων που δόθηκαν για να στηρίξουν τους πλέον ευάλωτους και έχει συμφωνήσει ότι ήταν απαραίτητο και ότι τα χρήματα που δόθηκαν δεν αποσταθεροποίησαν τα δημοσιονομικά ούτε θέτουν σε κίνδυνο. Αυτό που τον φοβίζει είναι να μπει η χώρα σε μια αστάθεια.