«Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τον εαυτό του στο θέμα των υποκλοπών, δεν έχει πολιτική πρόταση», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και την Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας.

Είπε πως για το θέμα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και πως αναλήφθηκαν όλες οι θεσμικές πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την υπόθεση των υποκλοπών: Δεν μας έχει πει τίποτα καινούργιο ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνει τον γνωστό δικό του εαυτό. Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να ενοχοποιήσει δέκα πολιτικά πρόσωπα κατά την προηγούμενη περίοδο και εμφατικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε τίποτα σε σχέση με αυτό. Η προσπάθειά του να εγείρει ένα θέμα στην πραγματικότητα αναδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική πρόταση και αυτό είναι εμφανές.

Η κυβέρνηση εκείνη τη χρονική περίοδο ανέλαβε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και βεβαίως η ίδια η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί αυτού του ζητήματος. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μεγιστοποιήσει ένα θέμα λόγω του ότι δεν έχει καμία απολύτως πολιτική πρόταση και βλέπει ότι η ελληνική κοινωνία αδιαφορεί στη συνολική παρουσία του κόμματός του και του ιδίου νομίζω ότι θα αποδειχτεί το βράδυ της Κυριακής.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στο θέμα των παρακολουθήσεων η Βουλή έπραξε αυτά που έπρεπε: Νομίζω ότι εκείνη τη χρονική στιγμή που αναδείχτηκε το θέμα των «υποκλοπών» αναλήφθηκαν όλες οι θεσμικές πρωτοβουλίες. Και το θέμα συζητήθηκε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο διά των αρμοδίων κοινοβουλευτικών οργάνων και βεβαίως η ίδια η κυβέρνηση ανέλαβε τις πρωτοβουλίες προκειμένου να θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο, αν και ακόμα περιμένουμε να μας πουν γιατί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο εισαγγελείς που έλεγχαν όλα αυτά τα ζητήματα έγιναν ένας και κατά τρίτο λόγο ξέρετε ότι η ίδια η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί αυτού του ζητήματος. Δεν ξέρω τι μπορεί να αναζητεί κανείς περισσότερο πέραν αυτών των συγκεκριμένων θεσμικών προσεγγίσεων που έγιναν γι' αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα είναι ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εξακολουθεί να το αναδεικνύει ή να το κρατάει σαν πρώτο θέμα της δικής του πολιτικής προτεραιότητας αναδεικνύει τη δική του γύμνια, την αδυναμία του να απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες με πολιτικές προτάσεις και κυρίως να αναδείξει τη δική του στάση ή αντίληψη για όλα αυτά τα ζητήματα.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: Τον πρώτο λόγο τη Κυριακή τον έχουν οι πολίτες, τον εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο κρίνει τα πάντα. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει άλλη μια διαπίστωση ότι καθόλη την προεκλογική περίοδο δεν υπήρξε δυνατότητα σύγκλισης ούτε σε επίπεδο προγραμματικών λόγων ούτε σε επίπεδο στόχων με το ΠΑΣΟΚ ή με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα. Γι' αυτό εμείς ζητάμε οι Έλληνες πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τις δύο τελευταίες κυβερνητικές περιόδους πώς ήταν η ζωή τους και η κοινωνική πραγματικότητα επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πώς εξελίχτηκε αυτή και για την ίδια τη ζωή των πολιτών και για την κοινωνία αλλά και για την πατρίδα μας και από εκεί και πέρα να κάνουν τη δική τους επιλογή. Εμείς ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν τη δυνατότητα του σχηματισμού μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ. ή τουλάχιστον να δημιουργήσουν τις συνθήκες αυτή την Κυριακή της αποτροπής της σύνθεσης της κυβέρνησης των ηττημένων.