«Το αποτέλεσμα της κάλπης δημιουργεί αίσθημα ευθύνης ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και την Στέλλα Γκαντώνα ο διευθυντής γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Είπε πως η εικόνα που έχει είναι ότι οι νέες κάλπες να στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αυτή η πολύ σημαντική νίκη το μόνο που προσθέτει σε εμάς είναι παραπάνω βάρος στους ώμους και παραπάνω αίσθημα ευθύνης για όλα αυτά που πρέπει πλέον να κανουμε, να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, να σηκώσουμε ακόμα πιο πολύ τα μανίκια.

Οι πολίτες έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα ότι έχουν βαρεθεί όλη αυτή την τοξικότητα, έχουν βαρεθεί τα διχαστικά αφηγήματα, έχουν βαρεθεί και γυρνούν την πλάτη στα fake news, στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, στις δολοφονίες χαρακτήρων και σε όλη αυτή την επιθετικότητα και τη μαυρίλα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την άλλη είναι θετικοί σε μια πρόταση που έχει να κάνει με τα πραγματικά τους προβλήματα πως θα τα λύσουμε ακόμα και με αυτοκριτική σε πολλές περιπτώσεις αλλά που όλα αυτά πατάνε πάνω σε μια αξιοπιστία η οποία χτίστηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια όπου όλοι κατάλαβαν ότι αυτά που είπαμε τα κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα του χθεσινού αποτελέσματος και σε αυτή πρέπει εμείς να εμείνουμε χωρίς καμία αλαζονεία και με σκληρή δουλειά.

Ερωτηθείς αν οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου: Αυτή είναι η εικόνα που έχω και εγώ, ο στόχος είναι προφανώς να τρέξουμε όσο μπορούμε τις διαδικασίες για να φτάσουμε στον τελικό στόχο που είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, αυτό δηλαδή που ζήτησαν με την ψήφο τους χθες οι πολίτες, το συντομότερο. Και νομίζω ότι αυτό το διάστημα που απομένει μέχρι τότε μπορούμε χωρίς όλη αυτή τη μαυρίλα και τη θολούρα του προηγούμενου διαστήματος που έβγαζε τη συζήτηση από τα επίδικα που είναι τα προβλήματα των πολιτών, οι προτάσεις μας, η κοστολόγηση, οι στόχοι για την επομενη τετραετία κ.ο.κ. Αντίθετα τώρα μπορούσε σε ένα πολύ πιο καθαρό γήπεδο να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις που δεν είχαμε την ευκαιρία να τις κάνουμε όπως θα έπρεπε το προηγούμενο διάστημα.

Ερωτηθείς τι χαρακτηριστικά θα έχει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ: Δυο λέξεις θεωρώ ότι θα τη χαρακτηρίζουν είναι η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα. Αν ένα μήνυμα πήραμε από χθες είναι ότι να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά κρατώντας φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τους πολίτες μετά από πάρα πολλά χρόνια να αισθανθούν ασφάλεια και κανονικότητα.