Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις αιτίες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Καραμέρος, στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμέρος σχολίασε πως για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν φταίνε οι πολίτες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως παρατήρησε πρέπει να επανασυστηθεί και να βελτιωθεί.

 Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για την απόλυτη κυριαρχία που επιθυμεί για τη ΝΔ για να αναθεωρήσει το σύνταγμα  ο κ. Καραμέρος σημείωσε: Είναι ενδεικτικό των προθέσεων του κ.Μητσοτάκη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους πολίτες ότι υπάρχει μια αλαζονεία από τη ΝΔ έστω και συγκεκαλυμμένη. Εμείς προφανώς κάναμε λάθη, να επανασυστηθούμε στην κοινωνία, να μιλήσουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες, να απευθυνθούμε στην υγιή επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις που τις είχαμε και να μην μας καλύπτουν διάφορες ιδεοληψίες και λάθη από την άλλη όμως υπάρχει ένα ερώτημα. Ποιος είναι ο λόγος να μην ψηφίσει Μητσοτάκη κάποιος που το έκανε στις 21 Μαΐου; Και ο λόγος είναι η αλαζονεία που εκφράστηκε από κορυφαία στελέχη με κορυφαίο αυτό περί αλλαγής του συντάγματος». 

Γενικότερα για το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε: Έγινε μια πολύ καλή προεκλογική καμπάνια από τη ΝΔ, της «βγήκανε» όλα. Απολογούμασταν εμείς για τις Δήμητρες του κ. Βαρουφάκη, έγιναν συγκεκριμένα λάθη. Η πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας από τη στιγμή που τα άλλα μικρότερα κόμματα τη λιθοβολούσαν δεν είχε τύχη, έδινε δε την αίσθηση στους πολίτες ότι μια πιθανή ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια ψήφος που θα έφερνε μια αστάθεια. Επειδή λοιπόν  τελείωσαν αυτές οι εκλογές και η απλή αναλογική και πάμε σε εκλογές που είναι κρίσιμες για τον τόπο και εκλογές που είναι με ενισχυμένη αναλογική γιατί θεωρώ ότι οι πολίτες ψήφισαν με απλή αναλογική αλλά σε συνθήκες και με λογική πλειοψηφικού συστήματος και τώρα πάμε από την αρχή και έχουμε μια παντοδύναμη κυβέρνηση που δεν απολογείται για τίποτα, που δεν κάνει καμία αυτοκριτική, που πανηγυρίζει και λεει στους πολίτες «δοξάστε με».

Εμείς πήγαμε να μιλήσουμε για την απλή αναλογική, πήγαμε να μιλήσουμε για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό απορρίφθηκε και από τα άλλα κόμματα και από τους πολίτες καταφανώς».

Για το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ σχολίασε: «Εμείς φταίμε, δεν φταίνε οι πολίτες, εμείς πρέπει να βελτιωθούμε, εμείς  πρέπει να επανασυστηθούμε, εμείς πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι του να έχουμε μια «κοινοβουλευτική μοναρχία» και θα πρέπει εκείνοι να αποφασίσουν. Αυτή τη στιγμή έχει 40-41% η ΝΔ το να αυξήσει το ποσοστό της, το να μην υπάρχει αντιπολίτευση είναι ένα ζήτημα έλλειψης ισορροπίας του πολιτικού συστήματος. Όταν μιλάμε για «σοκ και για σεισμό» γιατί το συζητάμε αυτό; Αυτές τις λέξεις δεν τις είπε ο ΣΥΡΙΖΑ τις είπε ο κ. Μητσοτάκης,  ο κ.Μητσοτάκης ποντάρει σε ένα δεύτερο «σεισμό». Ο σεισμός δεν έχει καλές συνέπειες για τη δημοκρατία. Κάναμε λάθη αλλά από την άλλη βλέπουμε μια αλαζονεία, κάποιοι ποντάρουν στο «σεισμό» και εμείς θεωρούμε ότι ένας δεύτερος σεισμός μπορεί να αφήσει συντρίμμια.

Δυστυχώς ο Α. Τσίπρας αδικήθηκε γιατί κρίθηκε με όρους 2015 και 2019. Δυστυχώς εμείς τιμωρηθήκαμε για τις Δήμητρες του Βαρουφάκη και θεωρώ αυτό είναι άδικο γιατί και πρόταση είχαμε, ναι μπορεί να γίνανε λάθη στα συνθήματα, μπορεί να γίνανε λάθη στα σποτ, μπορεί να μην είμαστε ώριμοι συνολικά για την απλή αναλογική αλλά δεν μπορουμε να τιμωρούμαστε για κάτι που έγινε πριν 8 χρόνια.  

Θελουμε ένα κόμμα σοβαρό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι θεσμικός ελεγκτής, αυτό το ρόλο διεκδικούμε στις 25 Ιουνίου. Και θεωρούμε ότι χωρίς  Δούρειους Ίππους που άλλα κόμματα έχουν, χωρίς να πανηγυρίζουμε για το 11% έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε έναν πρόεδρο πάρα πολύ δυνατό, διεθνούς  εμβέλειας, μια σημαντική προσωπικότητα να καταθέσουμε μια νέα πρόταση και να είμαστε ο θεσμικός ελεγκτής να μην αφήσουμε την κυριαρχία Μητσοτάκη».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: « Εμάς αντίπαλός μας είναι η Δεξιά και η κυριαρχία Μητσοτάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να περιχαρακώσει το εκλογικό ακροατήριο, θέλει να το διευρύνει  είναι θεμιτό βέβαια εγω που σας λεω ότι είναι θεμιτό δεν κατανοώ πως το βράδυ των εκλογών του σεισμού Μητσοτάκη με 41% είδα με τα μάτια μου  απίστευτους πανηγυρισμούς και πολύ μεγάλη χαρά. Βέβαια αυτό το κατάλαβα όταν διάβασα τη δημοσκόπηση της Kapa Research που λεει ότι το 56% όσων  ψήφισαν ΠΑΣΟΚ θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν θέλουν απόλυτη κυριαρχία, ηγεμονία κι αυτοδυναμία της ΝΔ οπότε έχουμε διαφορετικούς στόχους και εκλογικούς και σε σχέση με το τι θέλει η κοινωνία».