«Διεκδικούμε εκ νέου από τον ελληνικό λαό να μας δώσει αυτοδυναμία» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ανέφερε πως προγραμματίζονται περιοδείες από έμπειρους βουλευτές ανά την Ελλάδα, ενώ είπε πως το κόμμα πρέπει να συνεχίσει με θετική ατζέντα. Τόνισε πως δεν ανησυχεί εάν κάποιοι ψηφοφόροι της ΝΔ πάνε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ επισήμανε πως τον προβληματίζει ο εφησυχασμός των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κακλαμάνη

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η ΝΔ πρέπει να κάνει δύο πράγματα κατά την άποψή μου μέχρι τις 25 Ιουνίου, το πρώτο να προσέξουμε όλοι, από τον πρόεδρο του κόμματος μέχρι τον τελευταίο βουλευτή που εξελέγη αλλά και τους άλλους υποψήφιους που αναμένουν να εκλεγούν που θα τρέξουμε ανά την Ελλάδα. Ήδη προγραμματίζονται περιοδείες έμπειρων βουλευτών ανά την Ελλάδα, να μην κάνουμε κανένα λάθος και να συνεχίσουμε με θετική ατζέντα.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Διεκδικούμε εκ νέου από τον ελληνικό λαό να μας δώσει το δικαίωμα να κυβερνήσουμε με αυτοδυναμία. Το ξεκαθαρίζω αυτοδυναμία γιατί ακούμε τη λέξη παντοδυναμία η οποία είναι έξω από την πολιτική γραμματική της ΝΔ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε σε μια διαδικασία όπου είτε η κόπωση είτε η αδυναμία μιας στιγμής μπορεί να δημιουργήσει ένα λάθος που να το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι.

ΔΗΜ: Ήταν λάθος δηλαδή οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ακριβώς και το ίδιο θα έκανα αν ήμουν στη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να φύγουν κάποιοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ τις τελευταίες εκλογές

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αυτό το ενδεχόμενο θα το φοβόμουν αν οι εκλογές γινόντουσαν μετά από ένα χρόνο, σε ένα μήνα αυτή η μετακίνηση της επιστροφής δεν πρόκειται να υπάρξει. Αντίθετα δίνω πολύ μεγάλη σημασία ότι περίπου 8,8% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΝΔ και μάλιστα σε περιοχές λαϊκές που ήταν τα προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι κατέπεσε και ο μύθος ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των ολίγων και των πλουσίων.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Επιστροφή σε ένα μήνα μέσα δεν με ανησυχεί, αυτό που με προβληματίζει είναι ο εφησυχασμός των παραδοσιακών δικών μας ψηφοφόρων και θέλω να επισημάνω σε αυτούς τους ανθρώπους να κρατήσουν τον ενθουσιασμό τους αλλά και την συσπείρωσή μας η οποία ξεπέρασε το 80%.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν είναι εύκολη η νέα εκλογική αναμέτρηση βεβαίως οι οιωνοί είναι καλοί, βεβαίως πάμε με άλλο αέρα, βεβαίως η αντιπολίτευση έχει τα δικά της προβλήματα που δεν θα της επιτρέψουν να κάνει τον προεκλογικό αγώνα που θέλει αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ξυδάκη

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι ντροπή αυτά να λέγονται, αντί να καθίσουν να αναλογιστούν πως χάσανε 700 χιλιάδες ψηφοφόρους του ’19 ασχολούνται και προσβάλουν τον ελληνικό λαό. Δηλαδή αν όλοι αυτοί είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν εξαιρετικοί πολίτες, επειδή ψήφισαν ΝΔ είναι ψεκασμένοι, μα δεν ντρέπονται; Δεν πειράζει ας συνεχίσουν έτσι ο λαός θα τους ξαναδώσει απάντηση.

Για τους δημοσιονομικούς κανόνες που αναφέρονται στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τις οικονομικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εμείς τις αμφισβητούμε, το πρόγραμμα που παρουσίασε ήταν 23 δις, το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε εμείς ήταν 8 έως 9 δις. Εμείς έχοντας υπόψη αυτό (τους δημοσιονομικούς κανόνες που έρχονται) ήμασταν πολύ φειδωλοί και υποσχεθήκαμε πράγματα που ξέρουμε ότι μπορούν να γίνουν. Η εαρινή έκθεση της Κομισιόν επισημαίνει κάποια πράγματα τα οποία όμως υπό την έννοια της συστηματικής επιδοματικής πολιτικής που αναγκαστήκαμε λόγω των κρίσεων να κάνουμε τώρα ούτως ή άλλως όπως είδατε δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας. Εμείς θέλουμε να πάμε πια σε πάγιες βελτιώσεις. Όταν λέμε στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να πάει 950 αυτό είναι εφικτό και δεν υπόκειται στους πειρασμούς αυτούς.

Για την πρόθεση του κ.Κασιδιάρη να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αυτά είναι στα όνειρα του κ. Κασιδιάρη και όπως έλεγε και ο Κόκοτας «μ’ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», τα όνειρα όμως κάποια στιγμή ξυπνάμε και σταματούνε.