Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου μίλησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το ότι η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17άρη.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που είχε στο παρελθόν με την κόρη του, όταν εκείνη ήταν 17 χρονών, για το τι είναι Δημοκρατία.

«Αφού της είπα είναι το ένα, το άλλο, το τρίτο, της λέω "είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δική σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία», είπε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις.

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό», ο Κώστας Ζουράρις επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό, γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δική μου, δεν μπορεί να εξισούται με το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο, γιατί αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση, άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες, αλλά όλοι εκ περιτροπής».

Στην ίδια συζήτηση, ο Κώστας Ζουράρις υποστήριξε ότι με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «απειλείται η μονιμότητα στο Δημόσιο, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται το Δημόσιο», με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στη συζήτηση να διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, άθλια fake news του κ. Ζουράρι και είναι άθλιο να ακούγονται τέτοια πράγματα λίγο πριν από τις εκλογές».

Μετά την παρέμβαση Ρωμανού, υπήρξε αναδίπλωση από τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος είπε «χαίρομαι που δεν είναι, δεν περίμενα να κάνατε και αυτό».