Προφανώς και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το... υπερατού, όπως αποδείχθηκε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ήτοι τα εξαιρετικά δημοφιλή βιντεάκια που αναρτούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok, από την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ στις δεύτερες κάλπες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», η «γαλάζια» ομάδα, που κρατά την μπαγκέτα της επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δρομολογεί ήδη τις ενδεδειγμένες αλλαγές και διαφοροποιήσεις σχετικά με τη στρατηγική και την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πλατφόρμα του TikTok. Βάσει αυτών, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αξιοποιήσει την ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ των νεαρότερων ψηφοφόρων επικοινωνιακή πλατφόρμα ώστε να καταρρίψει fake news που διακινούνται από τους πολιτικούς του αντιπάλους -και όχι μόνο- και τείνουν να μετατραπούν σε αστικούς μύθους, θολώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το μήνυμα, αλλά και τη συνολική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Video reply και explanatory videos

Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος επισημαίνει σχετικώς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει οσονούπω τα video reply για την αποδόμηση ψευδών ειδήσεων, όπως είναι η υποτιθέμενη επιδίωξη της επόμενης κυβέρνησής του να ιδιωτικοποιήσει το νερό ή η ύπαρξη κρυφής ατζέντας περί παγώματος των μισθών και της επιβολής νέων φόρων, «ειδήσεις» που φιλοξενήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Ακόμη μία «καινοτομία», που θα δούμε να ξετυλίγεται τα επόμενα 24ωρα στο TikTok, είναι τα λεγόμενα explanatory videos, στα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να εξηγήσει με απλά λόγια τη σημασία των εκλογών της 25ης Ιουνίου και εν προκειμένω τα κρίσιμα νούμερά της. Συγκεκριμένα -και προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος της χαλάρωσης και της αποσυσπείρωσης- ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγεί με συγκεκριμένα παραδείγματα τι σημαίνει για τον πήχυ της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας τυχόν είσοδος περισσότερων κομμάτων στη Βουλή και ποια είναι τα ποσοστά που πρέπει να επιτύχει η ΝΔ, ώστε να μπορεί να σχηματίσει μία ισχυρή και σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μην εισέλθει η χώρα σε περιπέτειες αστάθειας, ή ακόμη χει- ρότερα σε περιβάλλον ακυβερνησίας.
Δημοσιεύθηκε στη Απογευματινή