Την δική του άποψη για τα όσα έγραψε σε ανάρτησή του για τους καθηγητές, μετά από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων από χάρκερς, κατέθεσε ο Γρηγόρης Ψαριανός επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις.

Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο LIVE NEWS για την ανάρτησή του για την επίθεση των χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων, σημειώνοντας ότι δεν θα το ξαναέγραφε με τις ίδιες λέξεις.

 Η δημοσίευση του Γρηγόρη Ψαριανού

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψαριανός μετά την επίθεση από χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων έκανε την εξής ανάρτηση:

«Οι καθηγητές των παιδιών μας, που πανηγυρίζουν επειδή «χάκερς» – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

Είναι μεγάλα καθάρματα και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλίκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, Όχι Δάσκαλοι».

 Ο Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στο LIVE NEWS και στο Νίκο Ευαγγελάτο για την ανάρτησή του ανέφερε:

 «Εκδηλώθηκε μία άγρια κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων εν ώρα εξετάσεων των παιδιών μας και μέσα σε όλη αυτή την ιστορία ήταν αναμεμιγμένες 114 χώρες από όπου έγινα 160 εκατομμύρια ”χτυπήματα” μέσα σε κάποιες ώρες, με αποτέλεσμα να γρασάρει το σύστημα και να αργήσουν οι εξετάσεις για δύο με τρεις ώρες».

 »Υπήρξαν λοιπόν, κάποιοι καθηγητές που δράττοντας την ευκαιρία εξαπέλυσαν ένα αντιπολιτευτικό μένος, απέναντι μάλιστα σε μία Υπηρεσιακή κυβέρνηση και να πουν ”ααα καλά να πάθουν”. Όμως, εδώ εγώ εξοργίστηκα τόσο πολύ με αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι δάσκαλοι παιδιών πανηγύριζαν, για να εκδηλώσουν μία αντίδραση σκληρή αντιπολιτευτικού τύπου, ως μη όφειλαν».

 «Δεν θα το ξαναέγραφα με τις ίδιες λέξεις»

Ερωτηθείς από τον Νίκο Ευαγγελάτο, μετά το πέρασμα της αρχικής του έντασης, αν θα το ξαναέγραφε με τον ίδιο τρόπο απάντησε: «Δεν θα το έγραφα ξανά με αυτές τις λέξεις. Μπορεί να το έγραφα με άλλες λέξεις, μπορεί να ήμουν πιο ήπιος».

 Και συμπλήρωσε: «Κάποιες φορές βγαίνουν από το στόμα μας λέξεις από οργή, ανεξάρτητα αν έχουμε ωριμάσει  κι αν είμαστε πολιτικοί. Είναι έκρηξη θυμού, γιατί υπάρχει μία λογική που λέει ”η κανονονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά”».

 Όπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Νίκο Ευαγγελάτο του ασκήθηκε κριτική από το κόμμά του, την ΝΔ, για αυτή την ανάρτηση.

 «Από την ΝΔ μου έγινε κριτική σκληρή – Θα είμαι κανονικά στα ψηφοδέλτια»

«Κι από το κόμμα με το οποίο κατεβαίνω, την ΝΔ μου έγινε κριτική σκληρή. Και μου είπαν γιατί; Έγιναν δηλώσεις και ειπώθηκε από κορυφαία στελέχη ότι ”διαφωνούμε με αυτή την τοποθέτηση, με αυτές τις εκφράσεις και με τον τρόπο που ο κ. Ψαριανός εκδηλώθηκε, αλλά δεν υπάρχει θέμα”».

 Επίσης, ο κ. Ψαριανός ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

 «Δεν έχει χρόνο ο Ανδρουλάκης να φθάσει ή να ξεπεράσει τον Τσίπρα»

Αναφορικά με την πορεία των εκλογών σχολίασε ο κ. Ψαριανός: «Δεν έχει χρόνο το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης να φθάσει ή να ξεπεράσει τον Τσίπρα. Εγώ νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μία ελαφρά, μάλλον, πτώση, κινούμενος από το 20 προς το 15% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα κινείται από το 12 προς το 15%. Δεν νομίζω ότι θα συναντηθούν, αλλά η διαφορά τους θα είναι μικρότερη από ότι τώρα. Η ΝΔ θα έχει μία άνετη επικράτηση, θα έχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από το 41% που είχε, μπορεί να πλησιάσει το 45%».

 O κ. Ψαριανός μιλώντας στον Ν. Ευαγγελάτο ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που θεώρησαν ότι έθιξε η δημοσίευσή του και αναφορικά με την πορεία των ερευνών της κυβερνοεπίθεσης είπε ότι υπάρχουν κάποια πρώτα ευρήματα.

 «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σχέσεις ανθρώπων που οργάνωσαν αυτή τη επίθεση και εκπορεύονται από κέντρα που ίσως να είναι κι από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, από τύπους που έχουν κάνει κυβερνοεπιθέσεις στις αμερικάνικες εκλογές, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες».