Κοινό χαρακτηριστικό των στελεχών του κόμματος «Ελληνική Λύση» είναι «η αγάπη για την πατρίδα, η αγάπη για την παράδοση,η δίψα για αλλαγή αλλά και η προσήλωση στα ιδεώδη της πίστεως».

Σ’ αυτόν τον αγώνα ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος απηύθυνε κάλεσμα σε πατριωτικές δυνάμεις και σε υγιώς σκεπτόμενους επιστήμονες για να υπηρετήσουν την πατρίδα και τον λαό μας.

Έκπληξη αποτέλεσε η αποδοχή της πρότασης του κ. Βελόπουλου, από μέρους του κ. Σωτήρη Τζούμα, επικοινωνιολόγου, στενού συνεργάτη επί πολλών ετών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Ο κ. Τζούμας θα είναι υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στον Νότιο Τομέα της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.Ενώνει τις δυνάμεις του με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την δυναμική του ομάδα και φιλοδοξεί να συνδράμει για την ακόμη πιο δυναμική παρουσία της Ελληνικής Λύσης ως κόμματος που θα κάνει τη διαφορά στην Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

Ο Σωτήρης Τζούμας ποτέ δεν έκρυψε τη σχέση του με την Εκκλησία. Άλλωστε θεωρείται ο εγκυρότερος Εκκλησιαστικός Αναλυτής και άρθρα του φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες και ιστοσελίδες της πατρίδας μας. Ωστόσο δεν χρησιμοποίησε ποτέ την πίστη ως εφαλτήριο για να ανέλθει επαγγελματικά. Το αντίθετο μάλιστα. Χρησιμοποίησε έξυπνα και καθόλου προκλητικά τις θέσεις εργασίας του στον ιδιωτικό τομέα για να προβάλλει τις θέσεις της εκκλησίας και για να προωθήσει το καλώς νοούμενο συμφέρον της.