«Φούσκα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ διερωτήθηκε από πού θα προέλθουν οι φορολογίες.

Εκτίμησε ότι με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα χάσει την επενδυτική βαθμίδα, κανείς δεν θα μας δανείζει και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μνημονίων.

Ερωτηθείς για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συνεχιστούν, καθώς οι τιμές έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ υπάρχει και ευρωπαϊκή οδηγία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σκυλακάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ, κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Πρόκειται για φούσκα πρωτοφανούς μεγέθους, μεγέθους Ζέπελιν, όλη αυτή η συζήτηση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από πού θα προέλθουν αυτές οι φορολογίες; Ήδη τα κέρδη τα περσινά των διυλιστηρίων φορολογούνται με την κανονική φορολογία του 22% συν άλλα 600 εκατομμύρια που έχει ήδη προβλέψει η κυβέρνηση, και στις εταιρείες ενέργειας η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας η ΔΕΗ είχε ζημιές πέρυσι, τις ζημιές θα φορολογήσει ο κ. Τσίπρας;».

«Σε μια χώρα που έχει επενδυτικό κενό τεράστιο, διότι ακόμη είμαστε στο 15% του ΑΕΠ και ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 22%, θα έρθει και θα μας πει ότι θα διαλύσει οποιοδήποτε επενδυτικό κλίμα και ποιος θα ξαναδηλώσει κέρδη; Ποιος θα κάνει επενδύσεις; Αυτό που εισηγείται ο κ. Τσίπρας είναι μια φτωχοποίηση της χώρας, μια εκτόξευση της ανεργίας, μια απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας που είμαστε έτοιμοι να την πάρουμε, αυτή θα εξαφανιστεί και θα γίνει μακρινό όνειρο, κανείς δεν θα μας δανείζει και θα πάμε σε ένα ακόμη μνημόνιο και θα λέει ο κ. Τσίπρας ότι «οι κακοί ξένοι φταίνε» που έρχεται και διαλύει πάλι τη χώρα με φορολογία. Επειδή τα έλεγε όλα αυτά ο κόσμος τον μαύρισε και τώρα ξαναέρχεται να πει τις ίδιες φούσκες για μια ακόμα φορά», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, απάντησε: «Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή, από την ώρα που επιστρέφεις στις τιμές της προηγούμενης φάσης θα επιστρέψεις στις πολιτικές της προ κρίσης εποχής που αφορούσαν προφανώς τα ευάλωτα νοικοκυριά με το κοινωνικό τιμολόγιο κλπ. Δεν υπάρχει αιτιολογία εάν οι τιμές είναι πολύ κοντά στα προ κρίσης επίπεδα να συνεχίσεις αυτό είναι και κοινοτικό θέμα. Μιλάμε, όμως, για υποθετικές συνθήκες, όταν θα έρθει ο Σεπτέμβρης, θα δώσουμε απάντηση, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση όποτε υπήρξε πρόβλημα ήταν δίπλα στους πολίτες».