Ο προγραμματισμός του κόμματος μέχρι τις εκλογές, οι παρεμβάσεις σε περιοχές που θέλουν ενίσχυση, οι εμφανίσεις Ανδρουλάκη και ηγετικών στελεχών, αλλά και η προετοιμασία θεματικών εκδηλώσεων (μικρομεσαίοι, νεολαία κ.λπ.) ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης σύσκεψης που συγκάλεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παλιά και έμπειρα στελέχη όπως οι Νίκος Σαλαγιάννης, Πέτρος Ευθυμίου, Μανώλης Όθων, Χρήστος Πρωτόπαπας, οι εκλεγέντες βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Στέφανος Παραστατίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Λίτσα Λιακούλη, Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς και οι υποψήφιοι Μιχάλης Καρχιμάκης και Ηρακλής Δρούλιας, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Οικονόμου και Τόνια Αντωνίου. Ο προβληματισμός επικεντρώθηκε στην προσέγγιση ψηφοφόρων στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε πολύ ισχνή διείσδυση.

Στην προσπάθεια πολιτικής ανάκαμψης ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να αλλάξει το αίτημα προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους οποίους καλεί «να αγκαλιάσουν τη προσπάθειά του, για να αντιμετωπιστεί η ΝΔ από μια ισχυρή αντιπολίτευση», όπως ανέφερε χτες στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι. Πρόσθεσε δε ότι εάν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η ΝΔ θα είχε πολύ χαμηλότερα ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «καθώς σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό είναι ''χορηγία'' του ΣΥΡΙΖΑ».

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ σημειώνοντας: «Στις 7 Μαΐου ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι “με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν έχω να πω τίποτα, γιατί είναι μια αντιμεταρρυθμιστική δύναμη”. Τρεις μήνες πριν είχε πει ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι οι νέοι σοσιαλΚαμμένοι”».

Εξάλλου, από Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ ξεκινά νέο κύκλο προεκλογικών σποτ. Πρόκειται για «θετική καμπάνια», με συνθήματα «Πάμε ξανά κινηματικά», «Μας γεννά η ανάγκη της κοινωνίας», «Το ΠΑΣΟΚ με λύσεις, αξιόπιστο, στο πλευρό σου». Αλλαγές υπάρχουν και στη διαδικτυακή καμπάνια του Ν. Ανδρουλάκη, με παρασκηνιακές στιγμές από τις περιοδείες, χαριτωμένα στιγμιότυπα, όπως ο νεαρός με τα Nike που φώναζε στον Ανδρουλάκη «just do it».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9/6