Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Hurriyet» σε άρθρο της με τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Απειλή για την "τουρκική" μειονότητα: Αν δεν μας ψηφίσετε, δεν θα έχετε υπηρεσίες», μετά τις καταγγελίες για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις τελευταίες εκλογές.

«Ο αρχηγός της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο τους "Τούρκους" βουλευτές. Η αδελφή του Μητσοτάκη, και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, απείλησε κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Θράκη πως, εάν δεν ψηφιστεί η ΝΔ, θα διακοπεί η βοήθεια προς τους κατοίκους της περιοχής. Απειλές εκτόξευσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος», σημειώνει προκλητικά το δημοσίευμα.

«Μετά τις απειλές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμπεριέλαβε στη λίστα του κόμματος "Τούρκους" βουλευτές, συναντήθηκε με τον μεταβατικό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, επισημαίνοντας πως η ρητορική της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους», καταλήγει η «Hurriyet».

Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί και δήλωση του προέδρου της λεγόμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις υποτιθέμενες «απειλές» της ΝΔ.

Πηγή: protothema.gr