Μετά τις εκλογές θα συζητήσουμε για αλλαγές στις δομές του κόμματος, δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Για το θέμα της Ροδόπης, έκανε λόγο για βουλιμία της ΝΔ να εκμεταλλευτεί εθνικά ζητήματα, ώστε να επικρατήσει στον νομό.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , κος Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή άρθρο του κ. Λούλη, ανέφερε: «Εμείς τώρα ασχολούμαστε με τις εκλογές στις 25 Ιούνη, μετά θα συζητήσουμε τα αίτια της ήττας μας τον Μάιο και τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε σε αυτήν τη φάση. Ο καθένας μας έχει σκέψεις, αλλά δεν θεωρώ σωστό να τις πούμε αυτήν τη στιγμή. Οι σκέψεις του κ. Λούλη δεν λέγονται για πρώτη φορά έχουν ξαναειπωθεί. Είναι πάνω στο τραπέζι μαζί με άλλες και θα τις συζητήσουμε».

Ερωτηθείς αν θα συζητήσουν μετά τις εκλογές το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να κάνει ένα νέο κόμμα που θα ανασυγκροτήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, απάντησε: «Αν κάποιος το φέρει με έναν κάπως ολοκληρωμένο τρόπο, βεβαίως θα το συζητήσουμε, αλλά δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα σενάρια, αλλά νομίζω ότι το θέμα αυτήν τη στιγμή είναι να φράξουμε το δρόμο σε μια παντοδυναμία της ΝΔ».

«Το βασικό ερώτημα της εποχής είναι πώς θα επιτύχουμε αναπτυξιακούς ρυθμούς σε σωστή κατεύθυνση, τι θα γίνει με την κοινωνία και το κοινωνικό κράτος και τι θα γίνει με την εξαρτημένη εργασία και αντίστοιχα την αμοιβή. Δεν κάνουμε τέτοια κουβέντα», σημείωσε.

«Αν υποθέσουμε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε το 40% ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν στο 20% και έλεγε η ΝΔ «να φράξουμε το δρόμο στην ασυδοσία του ΣΥΡΙΖΑ» τι θα λέγατε εσείς; Ότι ψήφισε ο λαός, ότι στείλαμε τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, με τον κ. Βίτσα να απαντά: «Κάτι τέτοιο θα λέγαμε... Αλλά αυτή η ιστορία με τα χρονοντούλαπα πολύ ωραία είναι, αλλά ευτυχώς η γη δεν σταματάει να γυρίζει, μεγάλες αλλαγές γίνονται και τώρα θα γίνουν. Είμαστε σε μια φάση, ιδιαίτερα με την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και άλλα πράγματα, που θα έχουμε τεράστιες αλλαγές και στη βιομηχανία, αλλαγές στον τρόπο που δρα το κεφάλαιο αλλά και στη δική μας τη ζωή. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε».

«Συμφωνούμε απλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε πάντα με τους ίδιους όρους ένα καλό εκλογικό ποσοστό ενός κόμματος. Δεν γίνεται όταν είναι σε ένα κόμμα να είναι καλό όταν είναι σε άλλο κόμμα να είναι ασύδοτο», τόνισαν οι δημοσιογράφοι.

«Συμφωνώ αλλά κάθε κόμμα προωθεί τη δική του ατζέντα. Τι να πει το άλλο κόμμα «παραδινόμαστε, δεν παίρνουμε μέρος στις εκλογές;». Ίσα ίσα θα πει εγώ έχω αυτό το πρόγραμμα», απάντησε.

Αναφορικά με την υπόθεση των δύο βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εδώ μιλάμε για ένα ζήτημα που το μοναδικό πράγμα που δείχνει είναι τη βουλιμία της ΝΔ να χρησιμοποιήσει ακόμα και εθνικά ζητήματα για να επικρατήσει σε ένα βαθύ χρονικό επίπεδο. Το τούρκικο προξενείο κάνει αυτή την προσπάθεια επηρεασμού του πληθυσμού της Θράκης δεκαετίες και ο στόχος είναι να δημιουργούνται ζητήματα και γεγονότα τα οποία η τουρκική κυβέρνηση όποια και να είναι θα τα χρησιμοποιεί για μελλοντικές απαντήσεις ή μελλοντικές επιδιώξεις. Στη Θράκη ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ερείσματα και στα ερείσματα αυτά έρχεται η κυβέρνηση η οποία λεει ότι τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνησαν το θέμα και στην ουσία συνδράμει».

«Η συζήτηση πρέπει να τελειώσει αν είναι δυνατόν τώρα. Οι δικοί μας οι μελλοντικοί βουλευτές θα είναι ικανότατοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και θα κάνουν τη δουλειά τους πάνω σε αυτό. Θα ορκιστούν στο Κοράνι πίστη στο σύνταγμα και στους νόμους του ελληνικού κράτους και θα πράξουν αναλόγως όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα. Να βγουν τώρα να το πουν επειδή το ζήτησε η ΝΔ, εγώ δεν θα έβγαινα...», πρόσθεσε.

«Τι μας λένε ότι πήγανε στο τούρκικο προξενείο ή στην Κωνσταντινούπολη και ορκίστηκαν πίστη εκτός από τον Αλλάχ και στον Ερντογάν και ότι αν γίνει κάποια σύγκρουση αυτοί θα πάρουν τα όπλα για εσωτερικό πόλεμο; Αυτά είναι αηδίες!», κατέληξε.