Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, βρέθηκε την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, για την τελετή ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών, για την τάξη του 2023, που έγινε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανακοινώθηκαν, για την τελετή, τα εξής: «Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2023 'Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας" στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Πρέσβεις ξένων κρατών, τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Στρατού Ξηράς, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αναθεωρητής Α΄ Χαράλαμπος Καρυπίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ, ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ Μάριος Αποστολίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Π.Σ.

Παρευρέθηκαν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακόλουθοι Άμυνας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας», καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών. 

Από την Σχολή αποφοίτησαν 177 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, δύο από Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ένας από Αρμενία, ένας από Μολδαβία, ένας από Αλβανία και ένας από Σενεγάλη.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει:

"Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα των Ευελπίδων, τους οποίους πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας ονόμασε «Ευέλπιδες», εκείνους δηλαδή που ενσαρκώνουν τις ελπίδες του Έθνους, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία με την ίδια τους τη ζωή, εάν χρειαστεί"».


Stefanis_Sakellaropoulou13
Stefanis_Sakellaropoulou12
Stefanis_Sakellaropoulou11
Stefanis_Sakellaropoulou10
Stefanis_Sakellaropoulou9
Stefanis_Sakellaropoulou8
Stefanis_Sakellaropoulou7
Stefanis_Sakellaropoulou6
Stefanis_Sakellaropoulou5
Stefanis_Sakellaropoulou4
Stefanis_Sakellaropoulou3
Stefanis_Sakellaropoulou2
Stefanis_Sakellaropoulou1
Stefanis_Sakellaropoulou