Με τις εκλογές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η πολιτική κόντρα των κομμάτων συνεχίζεται ακάθεκτη μόλις 48 ώρες πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου δίνουν προβάδισμα σχεδόν 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν θεωρείται σίγουρη η ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Προσβλητικές οι δηλώσεις Τσίπρα για τη Δημοκρατία»

Με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε δημοκρατία τύπου Όρμπαν κι ότι με τέτοια υψηλά ποσοστά θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο ηγεμόνα, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως τέτοιες δηλώσεις αποτελούν προσβολή για τη Δημοκρατία.

«Ο κύριος Τσίπρας νομίζω τα έχει χαμένα. Εάν πάρει η ΝΔ 42% θα καταργηθεί η ελληνική Δημοκρατία; Αλίμονο εάν λέμε στους συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν ένα κόμμα που τους αρέσει γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα», δήλωσε.

«Αυτή η θεωρία που βγάζουν για παντοδυναμία Μητσοτάκη είναι προσβλητική για το Σύνταγμα της χώρας. Το Σύνταγμα από μέσα του έχει τον τρόπο που περιορίζει την κυβερνητική εξουσία ασχέτως των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Η συζήτηση γίνεται για να συσπειρώσει κάποιες περισσότερες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για αλαζονική στάση

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για αλαζονεία.

«Εμείς σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Θεωρώ την παντοδυναμία μία αλαζονεία που δείχνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν την αποδέχεται ο ελληνικός λαός και δεν θα την αποδεχτεί την Κυριακή. Όταν βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι θέλει να είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση του εαυτού του, όταν βλέπουμε σε δημοσιεύματα να μοιράζουν υπουργεία, αυτό είναι αλαζονεία», δήλωσε.

Για την απλή αναλογική δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ της είχε δείξει πίστη και στη συνέχεια ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογούσε, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να τους εμπιστευτούν με τη ψήφο τους.

«Χρειάζονται να υπάρχουν ισχυροί πόλοι. Αυτό που έδειξε το προηγούμενο αποτέλεσμα, αυτός ο κατακερματισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης ευνοεί τη ΝΔ. Εάν θέλουν οι πολίτες να έχουν προοδευτικό πόλο έναντι στη ΝΔ, έχει την επιλογή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας»

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως η αντιπολίτευση που ασκούσε ήταν αναποτελεσματική, με τον υποψήφιο βουλευτή Παύλο Χρηστίδη να κάνει λόγο για ένα σοβαρό και ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

«Η αίσθηση που έχω και πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή το βράδυ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αρκετά πιο πάνω απ’ ότι είδαμε στη δημοσκόπηση του MEGA. Το λέω αυτό όχι γιατί θέλω να ακολουθήσω την πεποίθησή μου, αλλά γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες έχουν την ανάγκη να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Όχι μία από τα ίδια, όχι ένα κόμμα, τη ΝΔ, η οποία με τη χρυσή χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μονοπωλήσει τη συζήτηση κι απέναντι να υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση. Σε πολλά κρίσιμα ζητήματα είδαμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να αποφασίσει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για 15 χρόνια. Είχε τρεις ευκαιρίες να αντιληφθεί τις συνθήκες και δεν το έκανε. Ζητάμε ψήφο ελπίδας και αισιοδοξίας, να αποτελέσει τη δύναμη που θα σταθεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά απέναντι στη ΝΔ».

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και τόνισε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ωστόσο έθεσε το εξής ερώτημα: «Ποιος μπορεί να δουλέψει σοβαρά τα επόμενα τέσσερα χρόνια;».

Η ΝΔ απαντά στις κατηγορίες περί αλαζονείας

Απαντώντας στις δηλώσεις του κου Θεοχαρόπουλου περί αλαζονείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως οι κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν.

«Με συγχωρείτε, το θεωρώ πολύ άδικο. Είδαμε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές τους να τρέχουν ασταμάτητα σε όλη την Ελλάδα. Έχω ψοφήσει να τρέχω. Δεν έχουμε καμία πεποίθηση ότι οι πολίτες μας είναι αναγκασμένοι να μας ψηφίσουν. Αυτό είναι αλαζονεία; Είμαστε κόμμα που πετύχαμε τέτοια νίκη στις 21 Μαΐου και δεν την πανηγυρίσαμε. Είναι αυτό αλαζονεία;», τόνισε.

Κόντρα για τη Ροδόπη

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και των ισχυρισμών περί «τουρκικής μειονότητας» ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως οι δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τη στήριξη του τουρκικού προξενείου, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να περνά στην αντεπίθεση.

«Σε αυτές τις εκλογές αυτό που είδαμε είναι ότι τρεις από τους βουλευτές της ΝΔ αποσύρθηκαν. Ο κος Πνευματικός, που μίλησε για διαλογή ασθενών – πιστεύουμε ότι είναι το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία. Ο κος Κρικέτος, ο οποίος στο θέμα του προσφυγικού είπε αυτά που είπε και ο κος Κατραντζή, που μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης», είπε και συμπλήρωσε:

«Οι κάλπες είναι άδειες; Είναι. Άρα μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς καλούμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, διότι η αποχή θα ευνοήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα στα funds»

Από τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ.

«Μέχρι τις 21 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ κατέβαινε στις εκλογές και έλεγε ότι θα μπροούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ εάν έλειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έλεγε δημοσίως. Ενώ ήταν πιθανός συγκυβερνήτης μέχρι τις 21 Μαΐου, τώρα θέλει να πείσει τους πολίτες ότι θα είναι αντιπολίτευση στη ΝΔ», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν μπορεί κεντρικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργούν υπέρ των funds. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα στα funds και μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς από τον παραδοσιακό τους τρόπο σε ηλεκτρονικούς», είπε ο Παύλος Χρηστίδης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει μία στρατηγική επιλογή που αφορά το τώρα και το αύριο των εκλογών του Ιουνίου.

Στήριξη των γυναικών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ακόμη, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε πως οι γυναίκες θα πρέπει να στηριχτούν, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει με τη σειρά του πως το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού έσωσε πάνω από 10.000 γυναίκες.

«Εάν νομίζετε πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της ελπίδας και μονοπωλεί την ευαισθησία για τις γυναίκες και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, κάνετε λάθος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.