Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την υπηρεσιακή υπουργό Τουρισμού και παλιά της συνεργάτιδα, Ιωάννα Δρέττα, η νέα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη επιστρέφει «δυναμικά» στο τιμόνι του πιο επιδραστικού υπουργείου της χώρας. 

 «Τον τρόπο τον ξέρουμε, το σχέδιο το έχουμε, τη γνώση την κατέχουμε. Ελενα ξεκινάμε δουλειά!» είπε, σφίγγοντας το χέρι της νέας υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, κατά τη διάρκεια της τελετής - παράδοσης που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου στο υπουργείο Τουρισμού.

Αλλωστε, η Ολ. Κεφαλογιάννη κατέχει την εμπειρία διαχείρισης στον συγκεκριμένο κλάδο, και όπως τόνισε - αναφερόμενη στη θητεία της κατά την περίοδο 2012-2015 - «οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας».

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και συγκινημένη που ξαναβρίσκεται στο γνώριμο υπουργείο, υποσχέθηκε ότι και σε αυτή, τη νέα θητεία θα καταφέρει με την ομάδα της να πετύχει τους νέους στόχους που θα θέσει.

 «Ο τουρισμός είναι δυναμικός. Απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και διαρκή προσαρμογή σε μικρές ή μεγάλες κρίσεις που βρίσκονται διαρκώς μπροστά μας» είπε.

Στα σχέδια της νέας υπουργού είναι, αναμφίβολα, η χάραξη μιας έξυπνης στρατηγικής για ισχυρό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, αναλύοντας κατ’ επέκταση ότι  αυτό, συμβάλλει σε μια ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία, αρκεί να υπάρχει μέτρο και ισορροπία.

Εκτιμά πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά και για τον ελληνικό τουρισμό και για αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες στη διαχείριση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα εργασιακά ζητήματα με γνώμονα να τηρείται ταυτόχρονα σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον.

Ελενα Ράπτη (νέα υφυπουργός Τουρισμού): Η φετινή χρονιά θα κλείσει θετικά

Από την πλευρά της, η Έλενα Ράπτη, δεσμεύτηκε να εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

 «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες και όλα τα στοιχεία του έχουμε δείχνουν ότι το 2023 θα κλείσει θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ωστόσο, πως ζητούμενο στην ανάπτυξη του τουρισμού δεν είναι μόνο οι αφίξεις, αλλα τα έσοδα όπως και η ανάπτυξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων.

Ακόμη, η  Ελ. Ράπτη, στάθηκε στα πιο σύνθετα προϊόντα, υπογραμμίζοντας το παράδειγμα της σύνδεσης του Τουρισμού με τον αγροδιατροφικό κλάδο, τη μεταποίηση, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Τέλος, κατέστησε σαφές πως, πάνω από όλα, η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει συνένωση συνεργασιών.

Οι δύο γυναίκες, δηλώνουν γεμάτες ενέργεια και όρεξη, όχι μόνο για να κάνουν πράξη το γνωστό ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», αλλά για να ξεκινήσουν ένα νέο, ευέλικτο και πολύπλευρο management στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Κοινός τους στόχος είναι η Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια να γίνει κορυφαίος premium προορισμός, ανοίγοντας νέες αγορές που έχουν μεγάλο περιθώριο ανόδου όπως είναι η κατηγορία MICE, ο high-end τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το wellness και ο upper class αθλητικός και θαλάσσιος τουρισμός.