Ενώ επίκειται το πρώτο ταξίδι του ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σειρά συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, την Τετάρτη, πρόκειται να διανείμει τους μπλε φακέλους στους υπουργούς, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θεωρείται το πρώτο τη τάξει υπουργείο της κυβέρνησης

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να βάλει σε σειρά το κυβερνητικό έργο.



Το πρωί της Τετάρτης θα φτάσουν οι υπουργοί για το πρώτο Υπουργικό, όπου θα πάρουν στα χέρια τους τους περίφημους μπλε φακέλους, με τις προτεραιότητές τους για το επόμενο διάστημα, τις άμεσες και τις πιο μακροπρόθεσμες. Και, βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα του ενόψει της δουλειάς των επόμενων μηνών.

Τα πρώτα νομοσχέδια 


Ήδη, στο κυβερνητικό επιτελείο κάνουν και τον νομοθετικό προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, καθώς η Βουλή θα κλείσει τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι πρώτο νομοσχέδιο θα είναι το «λίφτινγκ» στο επιτελικό κράτος, ενώ εντός Ιουλίου θα έρθει και το οικονομικό πολυνομοσχέδιο με αύξηση στο αφορολόγητο, μειώσεις τεκμηρίων, ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ. σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ εξετάζεται σοβαρά και η επέκταση του Market Pass για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκινά από το Οικονομικών τις επισκέψεις στα υπουργεία 


Για να στείλει το μήνυμα, πάντως, ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να τρέξει, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει συσκέψεις με υπουργεία αιχμής, εξ ου και το απόγευμα της Τετάρτης θα πάει στο υπουργείο Οικονομικών και από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει και σε άλλα υπουργεία.