Για κακή αρχή και κοινοβουλευτικό εκφοβισμό έκανε λόγο η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άμα τη ολοκληρώσει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την ανάδειξη του προεδρείου του Σώματος.

Η κυρία Κωνσταντοπουλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως «είναι κακή η αρχή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που προήλθαν τα γιουχαΐσματα», τόνισε και προσέθεσε πως για δεύτερη φορά δεν της δόθηκε ο λόγος στο τέλος της συνεδρίασης όταν θέλησε να ενημερωθεί για το πώς ψήφισαν συγκεκριμένα οι βουλευτές στη διαδικασία για τους αντιπροέδρους.

«Επικράτησε αντικοινοβουλευτικός πανικός από τον πρόεδρο», τόνισε ακόμα και στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «η ψηφοφορία είναι φανερή, δεν ανακοινώθηκε και θέλησα να πληροφορηθώ για το αποτέλεσμα».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα του προτεινόμενου από την Πλεύση Ελευθερίας για αντιπρόεδρο Μιχάλη Χουρδάκη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, δεν έγινε δεκτή, μιας και η ίδια δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει συμφωνίες με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Επιπροσθέτως, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα δεν στήριξε την υποψηφιότητα προκειμένου να μην έχει η Πλεύση Ελευθερίας τρίτη ψήφο στη διάσκεψη των προέδρων (σημ. η ίδια διατηρεί διπλή ψήφο ως πρόεδρος της ΚΟ και πρώην πρόεδρος της Βουλής). «Είναι κακή αρχή να υπάρχει τόση δυσανεξία στην παρουσία ενός ανθρώπου που τηρεί τον κανονισμό», κατέληξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.