Συνεχείς επαφές με πρέσβεις χωρών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν είχε την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως δημοσιοποιεί στα κοινωνικά της δίκτυα συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατς, με τον πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Σάαντ Αλαμάρ, αλλά και τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγεβιτς.

Με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατς, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η Ελλάδα ως προορισμός για τουρισμό και τουριστικές επενδύσεις από τους Ισραηλινούς. Ο πρέσβης επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο σε επιλογή προορισμό του Ισραήλ. «Μιλήσαμε επίσης για τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και άλλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ και την Κύπρο», σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Με τον πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Σαάντ Αλαμάρ, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας. Άλλωστε, η πρώτη διμερής συμφωνία μεταξύ των χωρών μας υπεγράφη το 2014 όταν υπουργός Τουρισμού ήταν η κύρια Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Ριάντ.

Τέλος, με τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγεβιτς συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας στον τομέα του τουρισμού.