Τρέχουν οι διαδικασίες για το ζήτημα που ανέκυψε με την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, Ρένας Δούρου σχετικά με την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας του 2018, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με τα 104 θύματα. 

Ήδη το αίτημα για άρση της ασυλίας της κυρίας Δούρου που στάλθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το οποίο εκδικάζει την πολύκροτη υπόθεση, διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η δίκη διεκόπη για τις 24 Ιουλίου 2023 ώστε να δοθεί χρόνος να «τρέξει» η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου. Δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στη Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι αυτό ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή. Ωστόσο, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για αποστολή του αιτήματος ήταν μονόδρομος μετά την εκλογή της κυρίας Δούρου στο Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης ο εισαγγελέας της έδρας έθεσε το δικονομικό κώλυμα που ανέκυψε και επισήμανε πως μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί

Από την πλευρά της υπεράσπισης της κυρίας Δούρου αναγνώστηκε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.