Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90,1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, για την υποψηφιότητα Τζουμάκα αλλά και για τον ποιον πρόκειται να στηρίξει.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεν νιώθω την ανάγκη για κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους να υπάρχουν δηλώσεις στήριξης «εγώ θα ψηφίσω τον τάδε ή τη δείνα», δεν θα το κάνω. Σαφέστατα στις 3 Σεπτεμβρίου στο συνέδριο θα είναι πιο δημόσια η θέση μου αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να διατηρηθεί η ενότητα, να μην ανοίξουν πληγές που καλώς ή κακώς ανοίγουν σε τέτοιες διαδικασίες που έχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την υποψηφιότητα Τζουμάκα στον ΣΥΡΙΖΑ

Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Τζουμάκα -τώρα μιλώ σαν δημοσιογράφος-, μάλλον θυμώσαμε γιατί δεν το ξέραμε από πριν. Ο Στέφανος είναι ένα πρόσωπο που έχει διανύσει μια διαδρομή, είναι ένας εκ των τεσσάρων ενεργών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα που συμμετείχαν στο υπουργό συμβούλιο Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερωτηθείς αν έχει αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει

Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Έχω έναν προσανατολισμό απ’ όλα όσα έχω ακούσει, δεν νιώθω την ανάγκη για κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους να υπάρχουν δηλώσεις στήριξης «εγώ θα ψηφίσω τον τάδε ή τη δείνα», δεν θα το κάνω. Εγώ διατυπώνω την προσωπική μου άποψη, σαφέστατα στις 3 Σεπτεμβρίου στο συνέδριο θα είναι πιο δημόσια αυτή η θέση μου αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να διατηρηθεί η ενότητα, να μην ανοίξουν πληγές που καλώς ή κακώς ανοίγουν σε τέτοιες διαδικασίες που έχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού. Η Αριστερά, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει για να παράγει πολιτικές λύσεις, είναι η ενότητα και μέσα από τη διαφωνία να διαμορφώνεται συναντίληψη και μια ενιαία φωνή. Την έλλειψη ενιαίας φωνής την πληρώσαμε.

Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Εγώ θα δουλέψω για την ενότητα, για τη συμμετοχή γιατί είναι δύσκολο το ρίσκο των ημερών που επιλέχτηκαν και για το να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να επαναποκτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αλλάξει τη ζωή του, όχι απλά να αλλάξουν οι ομάδες επιρροής και μόνο τα πρόσωπα.

Για την αντιπαράθεση Ραπανάκη-Πολάκη

Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Υπάρχει ανάγκη να αποφύγουμε οτιδήποτε χωρίς λόγο και ουσιαστικό περιεχόμενο αποκτά συγκρουσιακό χαρακτήρα.