Τα προεδρεία των διαρκών επιτροπών της Βουλής εξέλεξαν οι βουλευτές μέλη τους και αναμφίβολα αυτή που ξεχώρισε ήταν η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στη θέση της προέδρου της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, με αντιπρόεδρο τον Στέφανο Γκίκα και γραμματέα τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων, πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Κέλλας και αντιπρόεδρος ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, με γραμματέα την Ιωάννα Λιτρίβη.

Ο Γιάννης Βρούτσης εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, με αντιπρόεδρο τον Αθανάσιο Καββαδά και γραμματέα την Ασημίνα Σκόνδρα.

Στην επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων, πρόεδρος επανεξελέγη ο Βασίλης Οικονόμου και γραμματέας η Τσαμπίκα Ιατρίδη, με γραμματέα τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, πρόεδρος εξελέγη ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, με την Κατερίνα Παλιούρα Παπακώστα γραμματέα.

Στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Μπουκώρος, αντιπρόεδρος η Φωτεινή Αραμπατζή και γραμματέας η Μαρία Ελένη Σούκουλη Βιλιάλη.

Παράλληλα, η Βουλή εξέλεξε και το προεδρείο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου πρόεδρος εξελέγη εκ νέου ο Θανάσης Μπούρας. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και β’ αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Δουδωνής από το ΠΑΣΟΚ.

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Υψηλάντης, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Γιόγιακας και γραμματέας ο Μίλτος Χρυσομάλλης.