Ο υπουργός Στέγασης της βρετανικής κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ, εξέφρασε μέσω του Sky News την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές Αρχές για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Όπως τόνισε, μάλιστα, σχεδιάζει τις επόμενες εβδομάδες να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Εύβοια.

«Οι ελληνικές Αρχές αντιμετώπισαν πολύ αποτελεσματικά την κατάσταση», είπε ο Βρετανός υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ταξίδευε στη χώρα μας, αποκάλυψε ότι «σχεδιάζω να πάω στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες».

Μπροστά στην έκπληξη της δημοσιογράφου και στο ερώτημα «Θεέ μου, δεν ανησυχείτε καθόλου;», ο Μάικλ Γκόουβ απάντησε: «Φυσικά θέλω να βεβαιωθώ ότι ως κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την Ελλάδα και τους τουρίστες μας εκεί. Αλλά όχι, δεν ανησυχώ». Ερωτηθείς, δε, αν θα πάει στη Ρόδο ή αν είναι από αυτούς που προτιμούν τη Σαντορίνη, διευκρίνισε: «Όχι, δεν θα πάω Σαντορίνη, θα πάω σε ένα νησί που λέγεται Εύβοια».

«Ατυχές»

Όπως σημείωσε στη συνέντευξή του ο κ. Γκόουβ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του έχει ανακοινώσει ότι είναι ασφαλές για τους Βρετανούς να ταξιδεύουν στη Ρόδο, χαρακτηρίζοντας «ατυχές» το γεγονός ότι χρειάστηκε να εκκενωθούν ορισμένα τμήματα του νησιού. «Είναι τραγικό ότι οι φωτιές έχουν καταστρέψει αυτό που για αρκετούς θα έπρεπε να είναι η πιο χαρούμενη περίοδος του έτους. Προφανώς οι φωτιές στη Ρόδο είναι τραγικές και η σκέψη μου είναι σε αυτούς που επηρεάζονται. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι, όπως είπε η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, οι φωτιές -αν και τρομακτικές- έχουν περιοριστεί σε ένα τμήμα του νησιού», πρόσθεσε ο κ. Γκόουβ.