Τις συνεχείς σεξιστικές επιθέσεις που δέχεται εσωκομματικά λόγω του φύλου της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνουν 26 γυναίκες μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι στέκονται δίπλα της ως γυναίκες, χωρίς όμως αυτό να πρόκειται για στήριξη της υποψηφιότητάς της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προγραμματικά στις αρχές του την καταπολέμηση του σεξισμού και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των στελεχών.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως «η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου λόγω του φύλου της δέχεται σεξιστικές επιθέσεις που δεν δέχεται και δεν θα μπορούσε να δεχθεί κανένας συνυποψήφιός της».

«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Η Έφη Αχτσιόγλου λόγω του φύλου της δέχεται σεξιστικές επιθέσεις που δεν δέχεται και δεν θα μπορούσε να δεχθεί κανένας συνυποψήφιός της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προγραμματικά στις αρχές του την καταπολέμηση του σεξισμού και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος.

Δεν πρόκειται για εκδήλωση προτίμησης απέναντι στις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, αλλά για υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαγωνίζονται ισότιμα με τους άνδρες.

Εμείς οι γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που προσυπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδης η υποχρέωση υπεράσπισης της προσωπικότητας των μελών του και στη συγκεκριμένη περίπτωση της υποψήφιας για την προεδρία του κόμματος.

Αγαθοπούλου Ειρήνη
Γεωργίου Ζωή
Γιαννακάκη Μαρία
Γκασούκα Μαρία
Γκρίτζιου Κατερίνα
Γούλιαρου Αθηνά
Δανιά Λέττα
Δουβή Αγγελική
Θεοδωράτου Κατερίνα
Θεοχάρη Καίτη
Καζαντή Καίτη
Καλαντζή Ράνια
Καμτσίδου Ιφιγένεια
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραμεσίνη Μαρία
Καύκα Μαρία
Μαχαίρα Χριστίνα
Πετροπούλου Αλεξία
Ρεπούση Μαρία
Σακκά Ιλεάνα
Σιάνου Φωτεινή
Σουλτάτου Πέλα
Σταματάκη Ελένη
Στεργίου Ήβη
Φωτάκη Έφη
Χατζηγεωργίου Ελένη».