Δείπνο προς την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, που φτάνει στη χώρα μας, θα παραθέσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους δύο ηγέτες να συζητούν τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για άλλα θέματα, όπως τα εξοπλιστικά.

Στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός στην κ. Μελόνι από την ελληνική πλευρά θα παρευρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη Ελένη Σουρανή και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Το κύριο θέμα που θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Μελόνι θα είναι το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες και οι δύο χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι έχουν κοινή θέση επί του μεταναστευτικού, καθώς και οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία θεωρούν πως πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο χρειάζεται ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των συνόρων των δύο χωρών, αλλά και μία σειρά σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών.