Εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, ηγετικά στελέχη από τη διεθνή οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα και ειδικοί αναλυτές πρόκειται να συμμετάσχουν στο American Mediterranean Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο 70ός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Michael R. Pompeo, έχοντας αποδεχτεί την πρόσκληση του επικεφαλής του Joseph Sassoon Group στην Ελλάδα, κ. David Sassoon.

Το Forum με κεντρικό θέμα «Creating Links» διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το ετήσιο σημείο συνάντησης της επενδυτικής κοινότητας της ανατολικής Μεσογείου.

Στο επίκεντρο οι επενδύσεις

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκεται η ανάδειξη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικό πεδίο επενδύσεων, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου σε καίριους τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το real estate και η τεχνολογία.

Επιπλέον, η ανάπτυξη επιχειρηματικών δικτύων σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και η ενθάρρυνση εμπορικών, επενδυτικών και νέων επιχειρηματικών συναλλαγών.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Joseph Sassoοn Group, κ. David Sassoon: «Στον Όμιλο Joseph Sassoοn πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας να εξελιχθεί σε περιφερειακή οικονομική δύναμη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Φιλοδοξούμε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, κτίζοντας ένα οικοσύστημα που δημιουργεί ευκαιρίες και συνδέει τις επενδύσεις, την καινοτομία και τις συνεργασίες. Ειδικότερα, πιστεύουμε στις ανεξάντλητες δυνατότητες που φέρνει η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών. Το American Mediterranean Investment Forum που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο σε αυτήν την προσπάθεια. Δημιουργεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και φέρνει κοντά ανθρώπους με ιδέες και διάθεση να στηρίξουν έμπρακτα μια ουσιαστική και παραγωγική σχέση μεταξύ των τριών χωρών».

Το American Mediterranean Investment Forum θα πλαισιώσουν επίσης δύο panels εστιασμένα σε θέματα οικονομίας/ επενδύσεων και τεχνολογίας για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων, θεσμικών και εκπρόσωπων της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας.

Το ακριβές πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες στο Forum θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το American Mediterranean Investment Forum μπορείτε να βρείτε εδώ: https://aminvestmentforum.com/.