Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεμαχία των υποψήφιων δημάρχων θα έχουν οι κάτοικοι της πόλης των Αθηνών, καθώς εξελίξεις πυροδότησε η πρωτοβουλία του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το δήμο της Αθήνας να ζητήσει, με επιστολή του προς την κρατική τηλεόραση, τη διενέργεια ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ειδικότερα, τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων δημάρχων του δημοκρατικού τόξου πρότεινε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» Χάρης Δούκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα. Άμεσα ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έστειλε κι αυτός επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, με την οποία δηλώνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τους υποψήφιους επικεφαλής των παρατάξεων για το δήμο της Αθήνας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

«Αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση αποτελεί το μοναδικό θεσμικό βήμα για τη διεξαγωγή ενός συντεταγμένου διαλόγου… θεωρήστε αυτονόητη τη συμμετοχή μου. Η ξεκάθαρη παράθεση των προγραμμάτων και η σύγκριση των θέσεων όλων μας στο πλαίσιο ενός ντιμπέιτ μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί για τους δημότες» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων. Άμεση ήταν η ανταπόκριση και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη (φωτό), που σε ανακοίνωσή του βλέπει θετικά την πρωτοβουλία του κ. Δούκα για το ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων του δήμου Αθηναίων.