Ως «παράθυρο ευκαιρίας» χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, κ. Γεραπετρίτη και Φιντάν, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η ατυχία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι πως όταν είχαμε ισχυρούς ηγέτες στην Τουρκία, είχαμε αδύναμους στην Ελλάδα και το αντίθετο. Αυτός ήταν από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να λύσουμε τα προβλήματά μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ισχύει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι συγκυρίες αυτή τη χρονική στιγμή βοηθούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος, αρκεί η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν «διαβατήριο» για τη Δύση.

«Απέχουμε πολύ από συμφωνία», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως πρέπει οι δύο χώρες «να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη που δεν υπήρχε. Μπορεί να διαφωνήσουμε, αλλά να μη φτάσουμε σε σημείο έντασης».

Για τις νέες ταυτότητες, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι όσοι αντιδρούν και ενοχλούνται είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τα εμβόλια.

Για τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες» είπε πως «αρχηγός του κόμματος είναι ο Κασιδιάρης» και οι «κωλοτούμπες γίνονται για να μη χάσουν την κρατική χρηματοδότηση».

Όσον αφορά, τέλος, την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Προκάλεσε πανικό γιατί είναι παλιακός ο ΣΥΡΙΖΑ».