Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία βρέθηκε από το Σάββατο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας, Πρόδρομο Πύρρο, συντονίζοντας μια κοινή προσπάθεια για την στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή και καταστροφική κακοκαιρία στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.


Η υπουργός βρέθηκε κοντά στους πολίτες που φιλοξενούνται στον χώρο του Κέντρου Κοινωνικής  Πρόνοιας Θεσσαλίας, χώρος που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στον Δήμο Βόλου για τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών του Δήμου.

Πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με παιδιά με αναπηρία και υπερήλικες, οικογένειες ανέργων φιλοξενούνται στον Βόλο και οικογένειες με μέλη ΑμεΑ ήδη μεταφέρθηκαν σε δομές του Κέντρου πρόνοιας στον Αμπελώνα.

Η υπουργός βρέθηκε και σε σχολεία και γυμναστήρια όπου φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς στη Λάρισα, συνομιλώντας με πολίτες που βρίσκονται εκεί και καταγράφοντας πρώτα ζητήματα για κάλυψη βασικών αναγκών σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των περιφερειών και δήμων.

Συγχρόνως, και σε συνεργασία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής με το υπουργείο Υγείας, ομάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του κέντρου πρόνοιας Θεσσαλίας, αλλά και με τη συνεργασία του κέντρου πρόνοιας Αττικής και του ΕΚΚΑ, τίθενται στη διάθεση των πολιτών για την πολύπλευση στήριξή τους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας.

Στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Στεγαστικού Επιδόματος χωρίς την υποβολή αίτησης.