«Στο Στεφανοβίκειο τα ελικόπτερα έχουν να πετάξουν περίπου 15 χρόνια», είπε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖA Δημήτρης Βίτσας. Κάλεσε τους συντρόφους του να ψηφίσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ για τον δεύτερο γύρο -εάν δεν περάσει ο Τσακαλώτος- απάντησε πως υπάρχουν και άλλοι ικανοί. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας είπε πως είναι ένα νέο πρόσωπο, που θα έπρεπε να δοκιμαστεί και σε άλλες θέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τα παροπλισμένα ελικόπτερα
: Όσον αφορά το Στεφανοβίκειο και όλα αυτά που γραφτήκανε πραγματικά πρόκειται για συνειδητά fake news που αφορούσανε την κυβερνητική, την υπηρεσιακή πλευρά. Στο Στεφανοβίκειο τα Απάτσι έχουν μόνο το εξής πρόβλημα ότι έχει τελειώσει η γραμμή παραγωγής για τα Αλφα και εμείς επιζητούσαμε και είχαμε πάρει το ok των αμερικανών για να πάρουμε ανταλλακτικά από τους Ισραηλινούς γιατί μόνο οι Ισραηλινοί φτιάχνουν ανταλλακτικά για τα Αλφα. Τα Δέλτα λειτουργούν κανονικά. Όσον αφορά τα Super Puma είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια δηλαδή το γεγονός ότι επιχειρούν κατά περιόδους μόνο 4. Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά είναι και το γεγονός ότι η ΕΑΒ με το δυναμικό που έχει είναι αυτή τη στιγμή ικανή να φτιάχνει μόνο αεροπλάνα και βεβαίως τα F16 τη μετατροπή τους σε VIPER.

Ερωτηθείς πόσα χρόνια είναι παροπλισμένα τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο: Έχω την αίσθηση ότι έχει περάσει σχεδόν 15ετία.

Ερωτηθείς ποιον θα υποστηρίξει στην περίπτωση που δεν περάσει ο κ. Τσακαλώτος στη δεύτερη Κυριακή: Εγώ εργάζομαι για τον Τσακαλώτο και για τη δεύτερη Κυριακή από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι ικανοί όμως δεν είναι σωστό να λες τώρα που είσαι στην πρώτη Κυριακή τι θα κάνεις τη δεύτερη. Εγώ την πρώτη Κυριακή καλώ τους συντρόφους μου να ψηφίσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως η πιο γενναία και η πιο ώριμη επιλογή αυτής της περιόδου.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη: Όσον αφορά τον Στ. Κασσελάκη υπάρχει η πραγματικότητα που λεει ότι είναι ένας άνθρωπος γενικά άγνωστος στο κομματικό σώμα αλλά και στο πολιτικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να δοκιμαστεί και σε άλλες θέσεις. Νομίζω ότι πολύ σωστά ειπώθηκε και είναι μια πραγματικότητα αυτό ότι όταν εμείς μπαίναμε σε ένα Αριστερό κόμμα η ερώτηση που κάναμε ήταν «που και τι μπορώ να προσφέρω», δεν ήταν «πως μπορώ να γίνω πρόεδρος»!

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση που βγήκε για την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις ή να κάνεις δημοσκόπηση για τον υποψήφιο αρχηγό ή τον υποψήφιο πρόεδρο ενός κόμματος γιατί έχει πάρα πολλά «αν». Αυτός που απάντησε αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αν θα πάει να ψηφίσει δηλαδή πάρα πολλά «αν» για να φτάσεις σε ένα τελικό συμπέρασμα. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση οι δημοσκοπήσεις δεν λειτουργούν ως καθαρές δημοσκοπήσεις αλλά ως επηρεασμός.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του κόσμου στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βάζω κάπου τον πήχη, φαντάζομαι ότι θα έρθει κόσμος βεβαίως δεν νομίζω ότι θα έρθει τόσος κόσμος που ήρθε και ψήφισε τον Αλ. Τσίπρα αλλά όσο προς τα εκεί πλησιάζουμε τόσο το καλύτερο.