Στους ρυθμούς του β′ γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κινείται πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κασσελάκης και Αχτσιόγλου, οι δύο μονομάχοι, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, ετοιμάζονται για την επόμενη και τελευταία «μάχη» που θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή (24/09).

O Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, μίλησε στο MEGA το απόγευμα της Δευτέρας (18/09) για τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξαν πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι είναι γραμμένοι και όχι καινούργια μέλη. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 170.000, ενώ τώρα ψήφισαν 146.000, εκ των οποίων 40.000 είναι καινούργιοι. Άρα 64.000 από τους παλιούς δεν πήγαν. Φαβορί είναι ο Κασσελάκης, αλλά εγώ πιστεύω πως το αποτέλεσμα ανατρέπεται. Ο Κασσελάκης είναι ο άρχων της επικοινωνίας», σημείωσε ο κ. Δρυμιώτης.

Τα «στρατόπεδα» των Αχτσιόγλου - Κασσελάκη

Κασσελάκης και Αχτσιόγλου έχουν τα δικά τους «στρατόπεδα», με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο πλευρό τους.

Στο «στρατόπεδο» Αχτσιόγλου βρίσκονται οι Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Στο «στρατόπεδο» Κασσελάκη βρίσκονται οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ετοιμάζονται αποχωρήσεις…

Την ίδια ώρα, οι αποχωρήσεις από το κόμμα μοιάζουν σίγουρες. Τον χορό άνοιξε η πρώην βουλευτής στον Πειραιά Γεωργία Γεννιά. «Με ανάμεικτα συναισθήματα και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις, αποχωρώ όσο πιο ήσυχα γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κατέθεσα σήμερα την παραίτησή μου χωρίς να περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος», δήλωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην βουλευτής φέρεται να κατευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ. Τον ίδιο δρόμο λένε οι φήμες μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι, ενώ δεν αποκλείεται –σύμφωνα με το MEGA- οι σκληροπυρηνικοί παλιοί του ΣΥΡΙΖΑ που θα φύγουν να κάνουν ακόμα ένα κόμμα στα αριστερά, που μετά το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα δει ακόμα έναν σχηματισμό να διεκδικεί μερτικό από την πίτα.

Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Το σενάριο εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει τουλάχιστον 5+1 παραιτήσεις. Συγκεκριμένα, η συζήτηση είχε ανοίξει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει μόνο τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, ήταν εκλεγμένοι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Για να μπορέσει να μπει, όμως, ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των εκλεγμένων αλλά και ακόμη 6 άτομα.

Συγκεκριμένα:

  • Πόπη Τσαπανίδου
  • Μιχάλης Καλογήρου
  • Τζένη Λειβαδάρου
  • Θανάσης Τσακρής
  • Ζωρζέττα Λάλη