Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
ekloges_ston_SYRIZA_Dionysis_Temponeras
Πολιτική

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι δεν υπάρχουν φυτευτοί ούτε προδότες στο κόμμα

Για τις δεύτερες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφάνεια του κόμματος μίλησε το στέλεχός του

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου, ιδιαιτέρως με την απήχηση που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, έχουν εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα και στελέχη του κόμματος, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας στο «Live News» την Πέμπτη, καλούνται προκειμένου να μην εξωκείλουν της δημόσιας τάσης που απαιτεί την ανάδειξη ειρηνικού κλίματος στην Κουμουνδούρου. 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος του κόμματος, μίλησε για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του με φόντο τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, σημειώθηκαν 6.500 επικαιροποιήσεις στοιχείων μελών, τα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη συμμετοχή στον α’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του στέλνει ένα τριπλό μήνυμα, όπως είπε ο ίδιος.

«Είχαμε μία σαφή εντολή που αφορά την επανεκκίνηση του φορέα με ιδεολογικές και οργανωτικές προεκτάσεις, μία σαφή εντολή πολιτικής ανανέωσης με προτροπή να κατατεθεί ολοκληρωμένο κυβερνητικό εναλλακτικό σχέδιο που θα δώσει λύση σε μεγάλα αδιέξοδα και μία διάθεση αποδοκιμασίας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση που ξεπερνά τα πρόσφατα γεγονότα των φυσικών καταστροφών και κατά την άποψή μου, πολλοί πολίτες έχουν μετανιώσει για την επιλογή που έκαναν πριν από κάποιους μήνες», δήλωσε.

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Από Δευτέρα μαζί στο κοινό μας κόμμα»


Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως δεν μετανιώνει που δεν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία μέσω των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πίσω από την απόφασή του υπήρχε συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό.«Στην Αριστερά δεν ταυτιζόμαστε και δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα. Κάνω μία έκκληση προς όλους να πέσουν οι τόνοι. Να αντιληφθούμε ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στο κοινό μας κόμμα. Είμαι απόλυτα βέβαιος. Με την ίδια αγωνία θα εκφράσουμε τον κόσμο που θέλει να δει διέξοδο».

«Εμείς λογοδοτούμε στους ανθρώπους του μόχθου, τους επαγγελματίες, εκείνους που παλεύουν και αγωνίζονται. Η στοίχιση σε πρόσωπα θα έπρεπε να είναι δευτερεύουσα. Τα πρόσωπα βεβαίως παίζουν ρόλο στην ιστορία, αλλά συμβολίζουν ένα πολιτικό σχέδιο και σκεπτικό που πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά ώστε να πάνε οι πολίτες και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την Κυριακή στην κάλπη».

«Δεν υπάρχουν ούτε "φυτευτοί" ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις», είπε μεταξύ άλλων.