Τη διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποίαν οι εκπρόσωποι των ασθενών θα καταστούν επίσημοι θεσμικοί συνομιλητές της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας, παρείχε πριν από λίγη ώρα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας (ΕΑΕ), με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία της γενικής γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ευχαρίστησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην επίλυση των ζητημάτων τους. Παράλληλα, του εξέθεσαν τις προτάσεις τους που θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τους ζήτησε να ενισχύσουν την ήδη καλή συνεργασία που έχουν και τους κάλεσε να γίνουν οι θεσμικοί συνομιλητές σε θέματα πολιτικών που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

“Μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας θα βοηθήσετε, ώστε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας λειτουργικό και σύγχρονο με χαρακτηριστικά πρόσβασης για όλους τους ασθενείς και τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.