Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κος Νίκος Ρωμανός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του κόμματος και σημείωσε πως: «Το μήνυμα που πέρασε επικοινωνιακά βλέποντας τον κ. Κασσελάκη να είναι αγκαζέ πια με τον κ. Πολάκη, με διευθυντή του γραφείου του το δεξί χέρι του κ. Πολάκη, με προεξάρχον μέλος της ομάδας του τον κ. Παππά είναι τελείως διαφορετικό και δεν συνάδει καθόλου με το μήνυμα που πέρναγε μέχρι να εκλεγεί του νέου, του φρέσκου, του εκτός κομματικού μηχανισμού». 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ρωμανού στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη νίκη του κ. Κασσελάκη

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Το μήνυμα που πέρασε επικοινωνιακά βλέποντας τον κ. Κασσελάκη να είναι αγκαζέ πια με τον κ. Πολάκη, με διευθυντή του γραφείου του το δεξί χέρι του κ. Πολάκη, με προεξάρχον μέλος της ομάδας του τον κ. Παππά είναι τελείως διαφορετικό και δεν συνάδει καθόλου με το μήνυμα που πέρναγε μέχρι να εκλεγεί του νέου, του φρέσκου, του εκτός κομματικού μηχανισμού.

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Υπάρχουν δύο τρόποι να διαβάσεις το πολιτικό αποτέλεσμα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές ο ένας τρόπος είναι να πεις ότι δεν απέφερε κάτι η τοξικότητα, ο διχαστικός λόγος, τα fake news και όλη αυτή η αντιπολίτευση που είδαμε και άρα πρέπει να αλλάξει, και ο άλλος τρόπος να το διαβάσεις είναι να πεις ότι δεν ήταν σε αρκετή δοσολογία όλα αυτά. Φοβάμαι ότι ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του μάλλον διάβασαν το δεύτερο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τελειώσαμε με το «βόθρο του διαδικτύου» ή βρισκόμαστε σε μια ανάπαυλα

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Αυτό το οποίο είδαμε είναι ότι το τέρας που εξέθρεψαν στράφηκε εναντίον τους, εναντίον κάποιων εξ αυτών, των πρώην συντρόφων τους ή νυν συντρόφων τους θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να φεύγουν από αυτές τις λογικές, να καταλαβαίνουν αυτό που εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει μια δημιουργική αντιπολίτευση, θέλει προτάσεις επί των συγκεκριμένων προβλημάτων. Μακάρι να του δούμε, δυστυχώς τα πρώτα δείγματα δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Με την πρώτη ευκαιρία να είμαστε μαζί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να συζητήσουμε, να συγκρίνουμε και να κάνουμε την ανάλυση, αυτό που θα πω μόνο είναι ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει η όποια ανησυχία αυτή προέρχεται από άλλα στελέχη που είναι στον ευρύτερα δικό μας χώρο. Δεν υπάρχει κάποια περιφέρεια που να υπάρχει ανησυχία βάσει του ανταγωνισμού που δημιουργείται στη συγκεκριμένη περιφέρεια από στελέχη που έχουν στηριχτεί από άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό νομίζω λεει πολλά, δεν το θεωρώ θετικό γιατί εγώ θέλω να υπάρχει ένας δεύτερος δυνατός πόλος στη χώρα σε όλα τα επίπεδα και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, μακάρι να το καταφέρει αυτό ο κ. Κασσελάκης και νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει κανείς αυτό είναι να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση, να δουλέψει σκληρά, να κάνει προτάσεις, να απαντήσει στα προβλήματα των πολιτών και να γίνει όλο το πολιτικό σύστημα καλύτερο μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα «πολακίσει» ο κ. Κασσελάκης

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Η βασική αίσθησή με την οποία το επιβεβαιώνω αυτό είναι η όραση μου βλέποντας αγκαζέ τον κ. Πολάκη και μάλιστα διαβάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν τον κ.Πολάκη να αναλαμβάνει υπερσυντονιστής του κόμματος. Παράλληλα το δεξί χέρι του κ. Πολάκη διευθυντής του κ. Κασσελάκη, ο κ. Παππάς με ότι συμβολίζει επίσης δίπλα στον κ. Κασσελάκη, αγκαλιά γιόρτασαν τη νίκη, όλα αυτά δεν νομίζω ότι συνάδουν με το καινούργιο, το φρέσκο όπως και πρακτικές να διώχνεις στελέχη σου μέσω των ΜΜΕ. Δηλαδή να μαθαίνει ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου ότι είναι εκτός μέσω των ΜΜΕ, να μαθαίνει ο διευθυντής ΚΟ ότι είναι εκτός μέσω των ΜΜΕ δεν νομίζω ότι όλα αυτά είναι νέα ήθη και είναι η φρεσκάδα την οποία πούλαγε μέχρι πρότινος ο κ. Κασσελάκης.

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι οι ευρωεκλογές θα είναι crash test για τη ΝΔ

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Κάθε εκλογική διαδικασία έχει το δικό της συμβολισμό, τη δική της αξία και υπ’ αυτή την έννοια όλες αυτές τις μάχες που έχουμε μπροστά με πρώτες τις αυτοδιοικητικές τις βλέπουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Στόχος μας είναι οι περιφέρειες της χώρας και οι τρεις μεγάλοι δήμοι στους οποίους έχουμε εκφράσει τις στηρίξεις μας να πάνε όσο καλύτερα γίνεται για το κόμμα μας. Να βαφτεί κατά το δυνατόν η Ελλάδα μπλε και αυτό δεν είναι ένας κομματικός στόχος, είναι ένας στόχος που έχει να κάνει με τη σημασία που έχει η διοίκηση των περιφερειών και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειών, να συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα, να γίνεται σκληρή δουλειά και να προχωράει μπροστά και η κυβέρνηση και η περιφέρεια.