Προβλέψεις για το πολιτικό σκηνικό κάνει ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μετά την εκλογή Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δρυμιώτης προβλέπει ανατροπές μετά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, μιλάει για διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης ότι το κόμμα θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Liberal, ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε ότι η εκλογή Κασσελάκη δεν αποτελεί κίνδυνο για τον Μητσοτάκη, αλλά για το ΠΑΣΟΚ. «Θεωρώ πως για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος... Πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια καλή υποψηφιότητα, απ’ όσο βλέπουμε, αλλά δεν ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, κανένας δεν θα είχε παραξενευτεί. Πάντως, δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η Ν.Δ. από την εκλογή του κ. Κασσελάκη. 

Όμως αυτός που πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει λιγότερο ριζοσπαστικός, ήδη αντί για να μιλήσει για αντισυστημισμό είτε για αντισυμβατισμό, θα καλύψει το κενό. Πρόκειται για μια λεκτική παραχώρηση έναντι του ριζοσπαστισμού. Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο στην Κεντροαριστερά, τον οποίο πολύ πιθανόν ο Κασσελάκης να τον καλύψει. Δεν θα εκπλαγώ αν στις ερχόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ καταγράψει μονοψήφια ποσοστά».

Ο πολιτικός αναλυτής εκτίμησε ότι θα υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Θεωρώ πως είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν. Ήδη έχουν αρχίσει οι εσωκομματικές έριδες και η γκρίνια. Μόλις χθες ο κ. Φίλης μίλησε για Τραμπ και Μπέμπε Γκρίλο και ο κ. Σταθάκης επίσης έστρεψε τα βέλη εναντίον του κ. Κασσελάκη . Δεν μπορούν να ταιριάξουν στο ίδιο κόμμα με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα αποχωρήσουν μόνοι τους είτε θα φτιάξουν νέο κόμμα, είτε ο κ. Κασσελάκης ως «ξενιστής» θα μεταμορφώσει το κόμμα ώστε να μην υπάρχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν».

 

Δρυμιώτης: Ποιος πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από την εκλογή Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε επισημάνει το ποιος πρέπει «να ανησυχεί περισσότερο» από την εκλογή Κασσελάκη, αλλά και για τον «ρόλο του Πολάκη» και «τις αντιφάσεις» .

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, αναλυτής αρθρογράφος, μίλησε για την «ιστορική ημέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και τις αντιφάσεις και επιχείρησε να ερμηνεύσει το μήνυμα των ψηφοφόρων, επισημαίνοντας ότι κάθε κίνηση και εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη είναι «η επιτομή της επικοινωνίας».