«Η διαφωνία και οι διαφορετικές απόψεις είναι οξυγόνο της Δημοκρατίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Είπε πως δεν είναι καλό σημάδι στην πολιτική η πρακτική «φύγε εσύ, έλα εσύ» και ανέφερε πως είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος να προβλέψει και να εκτιμήσει ο ίδιος αυτό που λέγεται επικοινωνία. Τόνισε πως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κλειδιά του κόμματος ανήκουν στα μέλη του και στους ανθρώπους του που κάνουν δουλειά.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Γιαννούλη

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ:Η διαφωνία και οι διαφορετικές προσεγγίσεις είναι οξυγόνο της δημοκρατίας αλλά και της προόδου. Οι επιθέσεις, οι αιχμές ή οι χαρακτηρισμοί όπως επίσης και οι ρεβανσιστικές συμπεριφορές ή η ανάδειξη κάποιων χαρακτηριστικών «φύγε εσύ, έλα εσύ», νικητές και ηττημένοι δεν είναι καλό σημάδι στην πολιτική πρακτική.

Νιώθω ότι σιγά-σιγά διολισθάνουμε όλοι στο να γίνει ένα απέραντο πρωινάδικο η πολιτική ζωή της χώρας. ...Είναι ευθύνη και του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προβλέψει στον τρόπο που λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα που λέγεται επικοινωνία, ενημέρωση, προτεραιότητες, ιεράρχηση, να το εκτιμήσει και ο ίδιος.

Τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στα 200 χιλιαδες μέλη του, ανήκουν στους ψηφοφόρους και στους ανθρώπους που κάνουν δουλειά μυρμηγκιού κάθε μέρα σε διάφορα κοινωνικά πεδία και δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ιδιοκτησία ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Πολάκη, ούτε του κ. Κασσελάκη, ούτε του κ.Γιαννούλη, ούτε της κας Αχτσιόγλου έχει όμως ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα του Αλ. Τσίπρα γιατί έχει μια ξεχωριστή προσφορά στη διαμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί και πέρα όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε καλύτερες ημέρες για τους έλληνες πολίτες.

Το να έχουν πολιτικές διαφωνίες κάποια στελέχη και κάποιοι σύντροφοι μας με τη στάση και την πρακτική του νέου προέδρου είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η κόκκινη γραμμή είναι όταν δεν μπορείς να συμπλεύσεις στην υλοποίηση μιας πολιτικής που είμαι σίγουρος ότι θα ξεδιπλωθεί.

Είμαστε κόμμα και όχι κίνημα, χρειάζεται οι κανόνες να ακολουθούνται από όλους, χρειάζονται κανόνες. Τα όργανα δεν είναι γραφειοκρατία συμβάλουν στη δημοκρατική λειτουργία και όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να έχουμε απέναντι μας την κυβερνηση.