Η άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη είχε ως επίσημο λόγο για να συγκληθεί τον προγραμματισμό παρεμβάσεων στη Βουλή για το επόμενο δίμηνο. Μάλιστα, αποφασίστηκε μέχρι τα Χριστούγεννα το κόμμα, συντονισμένα και με σχετικές δράσεις, να επικεντρωθεί σε τέσσερις τομείς, την Πολιτική Προστασία μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, την κοινωνική κατοικία, ζήτημα το οποίο ανέδειξε ήδη με ερώτησή του στον πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης, την Υγεία, με έμφαση στην κατάσταση των νοσοκομείων στα νησιά και στα αγροτικά θέματα.

Ο ουσιαστικός λόγος ήταν, ωστόσο, η αντιμετώπιση του «φαινομένου» Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο παραπάνω προγραμματισμός, όπως είναι εμφανές, θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί και χωρίς άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κάπως έτσι, η συνεδρίαση μετατράπηκε σε «σεμινάριο» διαχείρισης της περίπτωσης Κασσελάκη, που στο επίκεντρο είχε τις παρουσίες των βουλευτών του κόμματος στα ΜΜΕ, όπου καλούνται να απαντήσουν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Kasselakis_Zaxariadis_SYRIZA_8


Μάλιστα, επιστρατεύθηκαν και βουλευτές του κόμματος για να δώσουν οδηγίες στους συναδέλφους τους, όπως ο Παύλος Χρηστίδης και ο Στέφανος Παραστατίδης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκνευρισμός για την προβολή Κασσελάκη από τα μέσα ήταν εμφανής, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ρίχνει την ευθύνη στα κανάλια, ενώ έγιναν και αναφορές περί αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και σύμφωνα με συνεργάτες του δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Η άτυπη ενημέρωση του κόμματος προς τους δημοσιογράφους, ειδικά για την περίπτωση Κασσελάκη, ανέφερε: «Κοινός τόπος των τοποθετήσεων στην ΚΟ ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ηττήθηκε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, είναι εδώ, ίδιος, απλά με άλλο περιτύλιγμα». Ωστόσο, η εικόνα εφησυχασμού και υποτίμησης της επιρροής Κασσελάκη που δίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως δεν έπεισε ακόμα και βουλευτές του κόμματος, που σχολίαζαν σε συζητήσεις με δημοσιογράφους ότι ουσιαστικά έγιναν άτυπα «σεμινάρια» διαχείρισης Κασσελάκη