Την απουσία του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, από το πακέτο που του δόθηκε όταν πήγε να ψηφίσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού «Γιάννης Σγουρός ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής διαπίστωσε ότι η απουσία του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του έγινε τόσο το 2178ο τμήμα – εκεί όπου ψήφισε ο ίδιος – όσο και στο 2170ο εκλογικό τμήμα.

«Αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με όσο χιούμορ και ευγένεια μπορεί να επιστρατεύσει κάποιος μπροστά σε ένα γεγονός που θα μπορούσε να εκληφθεί ως τυχαίο, αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω μιας κρίσιμης και καθοριστικής για το μέλλον της Περιφέρειας Αττικής εκλογικής διαδικασίας, ζήτησε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.

Ελπίζουμε τα περιστατικά να είναι μεμονωμένα, για να μην προκύψει θέμα στην ομαλή διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών», καταλήγει η ανακοίνωση του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού.

«Οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Η κυβέρνηση τους θεωρεί δεδομένους. Πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης. Πρέπει να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους. Καλώ όλους τους πολίτες της Αττικής να έρθουν να ψηφίσουν. Η Αττική χρειάζεται καλύτερη τύχη», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός μετά την ψήφο του.

«Ζητάμε άμεση παρέμβαση εισαγγελέα»

Λίγες ώρες μετά, ο συνδυασμός του Γιάννη Σγουρού επανήλθε με νέα ανακοίνωση – καταγγελία ότι δεν δίνονται ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Γιάννης Σγουρός ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» και σε άλλα εκλογικά τμήματα της Αττικής.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι «η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Οι εκλογές αποτελούν ημέρα γιορτής και συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες. Στην Ελλάδα του 2023 όμως, φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αποφασίσει με ωμές παρεμβάσεις την εκλογική διαδικασία να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Μετά το “ατυχές” περιστατικό με τον επικεφαλής της Παράταξής μας, Γιάννη Σγουρό, να μην παίρνει ψηφοδέλτιο στα χέρια του στο εκλογικό τμήμα 2178 στη Νέα Σμύρνη και το περιστατικό με ψηφοφόρο της παράταξης στο ίδιο εκλογικό κέντρο (τμήμα 2170) να μην λαμβάνει επίσης ψηφοδέλτιο, δυστυχώς η κατάσταση κλιμακώνεται.

Συγκεκριμένα:

Στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών άνθρωποι αντίπαλης παράταξης παίρνουν ψηφοδέλτια από τα χέρια ανθρώπων και τα αντικαθιστούν με δικά τους.

Στο 2584 εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Αττικής δεν δίνουν ψηφοδέλτια της παράταξής μας.
Στο εκλογικό τμήμα 1847 Αγίου Νικολάου Καλλιθέας δεν δόθηκε ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.
Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά στην Αττική. Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ζητάμε άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για να σταματήσουν οι πρακτικές αυτού του είδους που θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές του τόπου μας και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των υπεύθυνων δημόσιων λειτουργών».